Kam na dovolenku na Slovensku nielen v okolí Bratislavy?

28.2.2023

Zdroj: Kluciar Ivan/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

S blížiacim sa krajším počasím automaticky stúpa aj túžba či už po víkendových výletoch, predĺžených víkendoch či dovolenkách. Dobrú dovolenku či predĺžený víkend s oddychom i zážitkami môžete zažiť aj na Slovensku. Nemusíte nutne cestovať za hranice. Ak napríklad žijete v Bratislave či v okolí, tak dokonca aj vo svojom regióne nájdete kopu možností, kam vycestovať a oddýchnuť si. A rovnako máte na výber aj vtedy, ak chcete ísť od Bratislavy čo najďalej, a túžite skrátka poriadne zmeniť prostredie.

Výhoda dovolenky na Slovensku

Dá sa skonštatovať, že dovolenka na Slovensku je príznačná svojou flexibilitou a variabilitou. Nie je to ako pri zájazde k moru, keď sa zväčša nachádzate v jednej destinácii, prípadne si môžete urobiť výlet. Na Slovensku môžete byť jeden deň v Bratislave, druhý v Tatrách a tretí na severovýchode krajiny. Vakt

ďaka čoraz dostupnejším ubytovacím možnostiam a snahám miestnych podnikateľov i samospráv o čo najkvalitnejšie služby sa skutočne dá vychutnať si takúto zážitkovú dovolenku na Slovensku. Je len na vás, či radšej zostanete na jednom mieste, alebo sa budete presúvať po krásach našej malej krajiny v srdci Európy.

Pekné miesta v okolí Bratislavy

Či už žijete v Bratislave alebo ste z inej oblasti Slovenska, tak vedzte, že aj v neďalekej blízkosti hlavného mesta máte možnosti na dobrú dovolenku. Veľmi pekné prostredie ponúka napríklad Pezinok so štýlovými vinohradmi, vínnymi pivničkami či miestnym zámkom. Rovnako sa môžete vybrať aj smerom na Záhorie, do regiónu, kde vás radi pohostia a ktorý tiež ponúka viacero turistických zaujímavostí. Dá sa vybrať aj opačným smerom, a to na Žitný ostrov, do Šamorína či Dunajskej Stredy, kde sa nachádza akvapark. Bratislava sa nachádza v tesnej blízkosti Malých Karpát, ponúkajúcich turistické trasy a túry s nádhernými výhľadmi. Ako teda vidíte, hlavné mesto a jeho okolie, to naozaj nie je len betón a kancelárske budovy, ale aj pekná príroda a možnosti na výlet či dovolenku.

Môžete vyraziť, kam len chcete

Ako sme však spomenuli, vaša dovolenka na Slovensku nemusí zostať ´len´ pri jednom mieste. Z Bratislavy sa môžete presunúť prakticky kamkoľvek, je len na vás, čo vás láka. Turisticky obľúbená je Banská Štiavnica, ktorá je okrem banského múzea známa aj jedinečnou architektúrou a čoraz lákavejšou ponukou služieb vrátane gastronómie. Z Banskej Štiavnice sa dá pokračovať či už na západ alebo severnejšie. Na západe sa nachádzajú Kopanice, krásny to kúsok zeme s prevýšeniami, prírodou, architektúrou i pohostinnosťou miestnych. V tomto regióne by sme odporučili chaty na prenájom, aby ste si naplno oddýchli v lone prírody. Ak sa chcete vydať na sever, čakajú vás tradične turisticky vychytené regióny Slovenska, ktoré ponúkajú viacero atrakcií, resp. aktivít v jednom.

Fatra, Raj či Tatry

Na Bratislavskenoviny.sk pravdepodobne nájdete gro správ o Bratislave, no je fajn vedieť, že v priebehu pár hodín môžete počas víkendu zmeniť prostredie, odísť z hlavného mesta do prírody, a vrátiť sa s novou energiou. Medzi spomínané miesta v severnej časti Slovenska radíme Malú Fatru, Veľkú Fatru, Slovenský raj, a samozrejme, Tatry. Ak by vás však lákalo niečo menej exponovanejšie a s menším počtom turistov, môžete zamieriť ešte na severovýchod Slovenska. V Bardejove nájdete historické centrum, zapísané v UNESCO, a ak vás láka príroda, môžete zamieriť do Pienin, najmenšieho národného parku, ktorý však zároveň upúta svojimi prírodnými krásami a nádhernými výhľadmi. A takúto dovolenku si môžete v pokoji rozplánovať na niekoľko dní, pričom vďaka relatívne malým vzdialenostiam na Slovensku stihnete pozrieť naozaj všetko, čo ste si zaumienili.

​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?