6 tipov na výlety v Nízkych Tatrách, ktoré si užijú aj deti

30.6.2022

Zdroj: Demänová Rezort

Páčil sa vám článok?

Za nádhernými panoramatickými výhľadmi sa veľa turistov vyberá do Vysokých Tatier. Nie každý pritom vie, že obrovské prírodné bohatstvo nájde aj v Nízkych Tatrách. Poradíme vám, ktoré výlety sú tam najkrajšie, a pridáme aj tip na moderné ubytovanie len na skok od väčšiny turistických trás.

Ak vás láka spoznávanie Slovenska, no s turistikou len začínate, Nízke Tatry ponúkajú aj nenáročné trasy, ktoré vás však neukrátia o nádherné výhľady a očarujúcu prírodu. Vybrali sme pre vás šesť najkrajších, ktoré môžete absolvovať aj s deťmi.


Poludnica s výhľadom na Liptov

Vrch Poludnica ponúka panoramatický výhľad na celý Liptov. Ide o 12 km dlhú turistickú trasu z Liptovského Jána so stúpaním 909 metrov. Aj keď je cesta stredne náročná, rezervujte si na ňu celý deň. Túra vám zaberie približne 6 hodín, keďže stúpanie je miestami naozaj poriadne. Celou cestou vás však budú sprevádzať nádherné prírodné scenérie.


Obľúbená Veľká Chochuľa

Veľká Chochuľa je najvyšším vrchom západnej časti Ďumbierskych Tatier. Vrchol leží vo výške 1 753 m. n. m. a patrí k obľúbeným destináciám. Pri dobrej viditeľnosti môžete obdivovať všetky okolité vrcholy až do vzdialenosti 40 km.
Ak sa navyše vyberiete na viacdňový prechod hrebeňom Nízkych Tatier, Veľká Chochuľa je ideálna na prenocovanie.

Zdroj: Demänová Rezort

Krakova hoľa

Nezabudnuteľným výletom je aj Krakova hoľa. Mohutný vápencový vrch je charakteristický strmými úbočiami a hustou kosodrevinou. V masíve hole sa nachádzajú najhlbšie priepasti – Starý hrad, Javorova priepasť či Záskočská jaskyňa. Krasový systém sa považuje za najrozsiahlejší na Slovensku.

Nízkotatranský gigant Ďumbier

Ďumbier je najvyšším končiarom Nízkych Tatier. Je obľúbenou destináciou aj počas zimných mesiacov. Z vrcholu máte ako na dlani takmer polovicu Slovenska. Aj keď ide o najvyšší vrch Nízkych Tatier, túra sa radí k stredne náročným. Ak budete
mať šťastie, po ceste vás prekvapia aj svište či kamzíky. 

Poľana s kruhovým výhľadom

Najjednoduchší prístup na Poľanu je z Demänovskej doliny. Dĺžka trasy na vrchol je 5 km a cesta vám nezaberie viac ako 3 hodiny. Pokiaľ sa radíte k turistom, ktorí si obľúbili aktívnu turistiku, Poľanu môžete navštíviť aj s deťmi.


Dominanta Kozí Chrbát

Ak máte radi rôznorodé scenérie, navštívte ostrý vrchol Kozieho chrbta, ktorý je dominantou hlavného hrebeňa Nízkych Tatier. Kozí chrbát je lesná rezervácia – nižšie miesta sú zalesnené, očaria vás nádherné čistinky a trávnaté vrcholové časti s bohatou kvetenou. Chrbát je navyše ľahko prístupný, nenáročný a vhodný aj pre rodiny s deťmi.

Zdroj: Demänová Rezort

Ubytovanie s maximálnym oddychom

V prípade, že sa chystáte aktívne dovolenkovať na Slovensku, Nízke Tatry sú vďaka svojim prírodným krásam výbornou voľbou. Ak však chcete zažiť maximálny oddych, ubytujte sa priamo v srdci Nízkych Tatier, predídete tak stresu zo skorého ranného vstávania pred cestou na hory. Naším tipom je Demänová Rezort, ktorý sa rozprestiera pred Demänovskou dolinou a je zariadený v prírodnom škandinávskom štýle. Je vhodnou voľbou pre všetky rodiny, keďže ponúka množstvo atrakcií nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Krásne apartmány, chaty s vírivkou, bazénom, detským ihriskom a výhľadom na Tatry aj priamo z izieb sú lákavým spestrením každej dovolenky. 

Viac na www.demanovarezort.sk.

Zdroj: Demänová Rezort

​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 

Páčil sa vám článok?