Doprajte si po covide liečbu jogou a ajurvédou, aby ste boli čím skôr fit

14.1.2022

Zdroj: RAJ zdravia

Páčil sa vám článok?

Sú šťastlivci, ktorí zvládnu nákazu koronavírusom takmer bez príznakov, no v mnohých prípadoch sa organizmus z covidu dlho spamätáva. Neoceniteľnú pomoc pri liečbe post-covidového syndrómu ponúka špeciálny program, ktorý pripravili skúsení odborníci centra RAJ zdravia.

„Mnohí ľudia, hoci už prekonali covid, sa aj niekoľko mesiacov stále necítia byť vo svojej koži. Najčastejšie ich trápi únava, bolesti kĺbov a hlavy, dýchavičnosť, nespavosť, zhoršenie fyzickej kondície, ale tiež mentálna nevyrovnanosť až depresívne stavy,“ pripomína Katarína Bohdalová, zakladateľka centra RAJ zdravia, ktoré nájdete neďaleko nemocnice na bratislavských Kramároch.

Je to jasný signál, že organizmus sa ešte nevyrovnal s dôsledkami ochorenia. Na spomínané ťažkosti väčšinou ani neexistuje účinný liek, najdôležitejšie je pomôcť telu naštartovať jeho vlastnú regeneračnú schopnosť. „Práve tu prichádzajú na pomoc ajurvéda a joga, dve najúžasnejšie náuky o živote. Dokážu významne zlepšiť zdravotný stav ľudí s následkami covidu,“ pokračuje pani Bohdalová, ktorá má s oboma praktikami dlhoročné pozitívne skúsenosti.

Zdroj: Marián Dekan

Vysvetľuje, že jogové cvičenia zmierňujú stres, zvyšujú kapacitu pľúc, zlepšujú metabolizmus, a postupne aj fyzickú kondíciu, čo zároveň podporuje psychiku a mentálne nastavenie človeka. Aj ajurvéda pomôže zlepšiť vašu fyzickú kondíciu, a to najmä úpravou stravovacieho režimu a potrebnými doplnkmi výživy, ktoré podporia či už celkovú regeneráciu tela, alebo priamo konkrétne oslabené orgány.

„V ponuke nášho centra máme pobytové programy, na ktorých sa však môžete zúčastniť aj ´ambulantne´. To znamená, že sa môžete u nás ubytovať a absolvovať pobyt podobne ako v kúpeľnom dome, alebo - ak ste napríklad z Bratislavy a radšej by ste prespávali doma - prídete len na procedúry a stravu, ktorú zabezpečíme presne podľa vašich potrieb,“ upresňuje Katarína Bohdalová.

Práve program Post-covid spolu s Detox programom a Relax programom sú v centre RAJ zdravia momentálne najzaujímavejšie. ´Ušijú´ vám ich presne na mieru, podľa zdravotného stavu, ktorý posúdi ajurvédsky lekár v spolupráci so všeobecným lekárom.

Čo získate absolvovaním programu Post-covid?

  • Zmiernenie pretrvávajúcich ťažkostí po prekonaní ochorenia
  • Posilnenie a výživu tkanív na telesnej úrovni
  • Posilnenie imunitného systému
  • Zharmonizovanie fyzického a mentálneho stavu
  • Naštartovanie vlastnej regeneračnej schopnosti

Ak Vás článok zaujal, viac informácií nájdete na www.rajzdravia.sk.

Zdroj: Marián Dekan

​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 
Páčil sa vám článok?