Vedeli ste? V Bratislave otvorili výnimočné centrum zdravia, ktoré inde na Slovensku nenájdete

5.11.2021

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Nachádza sa neďaleko detskej nemocnice na bratislavských Kramároch, a hoci je blízko rušnej ulice, vnútri vnímate čistý pokoj a pohodu. Už názov centra RAJ zdravia hovorí, že je v ňom všetko, čo zlepší nielen vašu fyzickú, ale aj psychickú kondíciu. Funguje len od leta tohto roku, no cestu sem si už našli mnohí Bratislavčania.

Keď vojdete dnu, ocitnete sa v príjemnom presvetlenom prostredí, kde dokážete čerpať novú energiu, ľahkosť, radosť, a to vďaka technikám prevereným tisícročiami. Prvá časť názvu centra - RAJ je totiž skratkou troch dôležitých písmen: revitalizácia, ajurvéda a joga. „Čiže revitalizáciu nášho organizmu docielime tým, keď do nášho životného štýlu zaradíme prvky ajurvédy a jogy,“ vysvetľuje Katarína Bohdalová, ktorá jedinečné centrum vybudovala spolu s manželom. Práve tieto prvky sú základom liečby tela i duše, ktorú od leta ponúkajú všetkým záujemcom, mladým aj starším, zdravým aj chorým, skúsenejším fanúšikom jogy aj úplným začiatočníkom...

Pripomeňme, že ajurvéda je najstaršia medicína, ktorá lieči stravou, bylinkami, pohybom a celostným prístupom, joga zas učí harmónii tela a mysle. „Poznanie a aplikácia oboch týchto princípov nám pomáha žiť zdravšie, oba majú úžasné liečivé účinky,“ dopĺňa pani Bohdalová. Prezrádza, že práve jogové cvičenia, ktorým sa venuje už takmer 20 rokov, ju spolu s ajurvédskou terapiou dokázali zbaviť zdravotných problémov, únavy aj zlej nálady.

Zdroj: Marián Dekan

Wellness v suteréne je naozaj krásne.

Od jogy a ajurvédy sa odvíjajú všetky služby, ktoré nájdete v centre RAJ zdravia. V prvom stupni je to predovšetkým relax. Môžete si sem prísť zacvičiť jogu, dopriať masáž, bylinný kúpeľ či oddych v soľnej jaskyni spolu so svojimi deťmi. A potom si dáte vo vegetariánskej reštaurácii chutné zdravé jedlo. Na obedy sem pokojne zájdite hoci aj každý deň, budete mať istotu, že vaše telo dostane presne toľko živín, koľko potrebuje. Napríklad v týchto dňoch sú porcie bohatšie, keďže na jeseň si náš organizmus pýta hutnejšiu a výdatnejšiu stravu.

Zdroj: Marián Dekan

V soľnej jaskyni sa bude páčiť aj vašim deťom. 

Druhým stupňom služieb sú rôzne očistné procedúry, ktoré oslovia každého, kto chce pracovať so sebou hlbšie. Najskôr však prejdete vyšetrením u ajurvédskej lekárky, aby posúdila, v akej podobe je detox pre vás vhodný. Napokon tretí stupeň predstavujú liečebné pobyty, pričom sa môžete ubytovať priamo v centre. „Vieme zostaviť individuálny relaxačný alebo liečebný program, ktorý zahŕňa ajurvédsku diagnostiku, terapie aj lekcie jogy a zdravú stravu, odporučíme tiež vhodné doplnky výživy a čaje. Základom liečebného programu je vnútorná očista a nadväzne aj prehodnotenie myslenia, postoja a priorít. K tomu slúžia efektívne terapie celého tela, hlavy, zbavenie sa toxínov na fyzickej i mentálnej úrovni. Ajurvéda je u nás najdôležitejšia a najzaujímavejšia téma,“ približuje Katarína Bohdalová.

Zdroj: Marián Dekan

​Interiér je riešený  dômyselne a citlivo.

No aj keď sem prídete iba na chvíľu, budete sa cítiť veľmi relaxovane. Pocit pohody podporuje dômyselné a citlivé riešenie interiéru, pričom na každom poschodí nájdete niečo iné. Krásne je najmä wellness v suteréne, kde máte k dispozícii štyri sauny (fínsku, parnú, infra a sennú) a tri špeciálne samostatne stojace vane, perličky i vírivky, čo nie je bežné v iných wellnessoch. Plusom je tiež obmedzená kapacita klientov, žiadne masové akcie nehrozia. Termín pre seba si však nájdete pohodlne, konkrétne procedúry či hodiny jogy si objednáte priamo cez webovú stránku www.rajzdravia.sk alebo telefonicky.

(bn)

​​​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?