Súťaž o knihu Bratislava Známa-neznáma (vyhodnotená)

3.6.2021

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Máte radi históriu? Radi si pozeráte fotky či čítate texty o Bratislave spred veľa rokov? Zapojte sa do našej súťaže a vyhrajte jednu z piatich kníh knihy Bratislava známa-neznáma!

Fascinujúcu prechádzku po Prešporku, ako ho videl Matej Bel, jeden z najvýznamnejších vedcov 18. storočia, ponúka knižka Bratislava známa – neznáma. Aké bolo a čím žilo naše mesto pred tristo rokmi, ktoré tento barokový vzdelanec nazval rajom Uhorska? Kde bola napríklad mestská väznica s najšpinavšou celou Levia jama?

Kniha Bratislava známa-neznáma (očami Mateja Bela v 18. storočí) je prekladom Belových Notícií o Bratislave tak, ako vyšli v latinskom jazyku v prvej polovici 18. storočia. Ide o historickú prechádzku mestom, kde sa na základe textov a starých obrazov dozviete ako vyzerala Bratislava pred takmer 300 rokmi. Viac o knihe nájdete v článku:

Ako sa zapojiť do súťaže o knihu Bratislava známa-neznáma?
Pošlite nám e-mail spolu so svojimi kontaktnými údajmi - meno a priezvisko, korešpondenčná adresa a telefónne číslo; najneskôr 11. júna 2021 (vrátane) na e-mailovú adresu sutaz@banoviny.sk.

Môžete/nemusíte (nie je to podmienka súťaže) pripojiť aj vtipný či iný Váš príbeh z minulosti, s ktorým by ste sa chceli s našou redakciou podeliť a vniesť tak trošku Vašej minulosti do prítomnosti. Niektoré z príbehov možno zverejníme na našich sociálnych sieťach či v tomto článku.

Trvanie súťaže: 3. júna - 11. júna 2021
Žrebujeme 12. júna 5 výhercov, každý výhra po 1 ks knihy.

Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a výhercom gratulujeme!

  • E. Nováková
  • L. Kubinova
  • M. Škultéty
  • Ing. D. Dilongová
  • Yukihiro Masuda
Zdroj: Vydavateľstvo DAJAMA

Štatút Súťaže o knihu Bratislava Známa-neznáma

Podmienky pre spracovanie osobných údajov

Súťažiaci svojou účasťou v súťaži dáva súhlas so spracovaním osobných údajov organizátorovi súťaže v zmysle zákona č.  122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov, v znení neskorších predpisov. Organizátorom súťaže je spoločnosť NIVEL PLUS s.r.o.

Výhercovia súťaže budú kontaktovaní e-mailom/telefonicky, výhry im budú poslané poštou/osobne doručené na zadanú korešpondenčnú adresu. Mená výhercov budú tiež zverejnené v tomto článku po vyžrebovaní.

Páčil sa vám článok?