BEDEKER GURMÁNA: Otestovali sme zrekonštruovanú reštauráciu Rio

23.2.2020
0
Rio reštaurácia

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Ak si chcete dopriať gurmánsky zážitok, v Bratislave máte viac možností. Výnimočné delikatesy sľubuje napríklad reštaurácia Rio na Hviezdoslavovom námestí, ktorá vlani prešla veľkou rekonštrukciou a nové je tiež menu. Tak sme ju otestovali.

Podnik Rio Restaurant & Bar v centre mesta, otvorený do neskorej noci, preslávili steaky, ktoré si môžete podľa chuti sami dopiecť na lávovom kameni. Zámerne sme si vybrali úplne iné jedlá. Budú rovnakým zážitkom?

Stôl na presklenej terase s výhľadom na námestie sme si rezervovali deň vopred a urobili sme dobre, v piatok okolo ôsmej večer už bolo takmer plno. Na vešiaku pri vchode viselo množstvo kabátov, chcelo by to vešiak navyše... V štýlovom tmavom interiéri sa však cítime príjemne, a to aj vďaka intímnemu osvetleniu. Svetlo nám ale chýba pri čítaní jedálnička, ešteže sa dá zasvietiť mobilom! No nie je to, samozrejme, ideálne riešenie.

Menu prekvapuje originálnymi špecialitami. Ich názov nám síce veľa neprezradí, ale pri každom je rozpísané, čo asi máme očakávať na tanieri a detaily ochotne dopovedá obsluhujúci čašník. Zaujal nás tiež atraktívny vzhľad jedla a spôsob servírovania - objednávku pre štyroch priniesli až traja úslužní páni.

Výborný bol Pork belly (15,80 €), čo je bravčový bôčik, ku ktorému sa podáva pečený zemiak, kel, biela fazuľa a chorizo. Potraviny, ktoré by nám nenapadlo skombinovať, vytvorili spolu zaujímavú chuť. Naozaj dobré! Mäso bolo mäkučké, šťavnaté a omáčka tiež vynikajúca.
Daniel in forest (22,50 €) bol tanier plný farieb: k jemnému mäsku z chrbta daniela nám priložili plátky pečenej oranžovej tekvice, baby zeleninu, píniové oriešky a tiež černice. Túto delikatesu už priamo na stole čašník ešte prelial maslovou omáčkou. Bola skvostná.

Pochúťka z chrbta daniela:

Zdroj: FB Rio restaurant

​Odporúčame aj Beef blade (15,50 €). Je to dusené hovä­dzie pliecko, ktoré, ako sme sa dozvedeli, sa pripravuje až 24 hodín. Podáva sa s červenou kapustou (chuť je trochu sladšia), zaúdeným paštrnákovým pyré a omáčkou porto. Paštrnák je síce aromatická zelenina, ale v jedle sme ho takto nevnímali, dobre sa zladil s ďalšími  ingredienciami.

Dusené hovädzie pliecko:

Zdroj: FB Rio restaurant

​Štvrtým kulinárskym kúskom bol Salmon (18,20 €). Pod krátkym názvom sa skrýva šťavnatý grilovaný losos s jemnou, ľahko sladkou čínskou zeleninou pak choi, stonkovou brokolicou, hráškom, plátkami avokáda a opečenými mandľami, všetko preliate pažítkovou beurre blanc omáčkou. Fajnová pochúťka!

Grilovaný losos:

Zdroj: ac

Výnimočné sú tiež dezerty. Ponúkajú štyri druhy, my sme ochutnali dva a oba boli skvelé. Chocolate (6,90 €) je tartaletka z tmavej čokolády so sirupom z kakaa, pomarančovou šťavou, chrumkavými sušienkami z lieskovcov a pomarančovým sorbetom. Koláčik nielen úžasne chutil, ale aj vyzeral, pripomínal až malé umelecké dielo. Efektne naservírovaná bola tiež Sour cherry (6,30 €), čo je zmrzlina s jemne pikantnými višňami, pistáciami a luxusnou francúzskou šľahačkou.

Višňová zmrzlina:

Zdroj: ac

​Čokoládová tartaletka:

Zdroj: FB Rio restaurant

​Špeciality v Riu naozaj lahodili našej chuti a na pitie sme si mohli vyberať z bohatej ponuky limonád, kvalitných vín či exotických miešaných nápojov. Ak máte radi pivo, vyskúšajte značku Bradáč (0,40 l za 3,20 €), za ktorou sa skrýva úspešný príbeh mladých Slovákov. Rátajte však s tým, že tu necháte viac peňazí: večera vrátane nápojov vyšla nás štyroch približne na 130 eur.

(ac)


Naše hodnotenie: 4,5 hviezdičky 
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?