BEDEKER GURMÁNA: Vydarená slovensko-maďarská kuchyňa na Dlhých Dieloch

20.8.2018
0
REŠTAURÁCIA SK HU ÉTTEREM

Zdroj: restauraciahu.sk

Páčil sa vám článok?

Na Dlhých Dieloch sme v bludisku bytových domov objavili v parteri jedného z nich zaujímavú reštauráciu s trochu netradičným názvom REŠTAURÁCIA SK HU ÉTTEREM. Ako už napovedá názov, špecializuje sa na slovenskú a maďarskú kuchyňu.

Reštaurácia sa nachádza na Kresánkovej ulici oproti križovatke s Cikkerovou. Steny sú obložené tehlou, podlaha a mobiliár sú drevené, súčasťou reštaurácie je aj priestranná presklená terasa. Súčasťou interiéru je aj knižnica plná kníh a detský kútik. Reštaurácia SK HU Étterem má slušnú ponuku polievok, ryby, klasické jedlá slovenskej a maďarskej kuchyne, špeciality z grilu, zdravé šaláty, hamburgery, rezne a steaky, bezmäsité jedlá.

Z polievok sme si dali tradičnú maďarskú rybaciu polievku Halászlé speciál (3,90 €). Ponúkajú aj „obyčajný“ va­riant s kúskami kapra, špeciál je s kúskami sumca. Treba povedať, že polievka bola vynikajúca, sumčieho mäsa bolo na naše prekvapenie dosť veľa. Na okraji taniera bola malá porcia pikantného paprikového krému Erős Pista pre tých, ktorí majú radi halászlé trochu ostrejšie. Šéfkuchár odporúča aj bryndzovú polievku s pečenou slaninou (2,90 €), ktorú si určite dáme nabudúce.

Medzi rybami sme v ponuke našli sumca, zubáča a lososa na rôzne spôsoby. Vybrali sme si perkelt zo sumca so širokými rezancami (8,90 €). Perkelt bol vynikajúci, mohol byť trošku hustejší a rezance mohli byť tvarohové, ako býva zvykom v tradičnej maďarskej kuchyni. Medzi klasickými jedlami nechýbali bryndzové halušky s vytápanou slaninkou (6,20 €) či kapustové strapačky so slaninou (6,20 €), aby bola zastúpená aj tradičná slovenská kuchyňa.

Medzi hamburgermi nás zaujal maďarský hamburger zo žemle, hovädzieho mäsa, tatárskej omáčky, horčice, pikantnej paprikovej pasty Erős Pista, paradajky, uhorky, červenej cibule, šalátu Lolo bionda, rukoly, syru čedar so steakovými zemiakmi (8,20 €) či SK&HU hamburger so slaninou, enciánom, volským okom, paradajkou, uhorkou, horčicou, kečupom, tatárskou omáčkou, šalátom Lolo bionda, rukolou podávané s korenenými zemiakovými kockami (10,30 €).
V ponuke Reštaurácie SK HU Étterem nechýbajú ani vyprážaný kurací alebo brav­čový rezeň (8,20 €) či vyprážaný syr (5,90 €), ako prílohu si možno vybrať zo šiestich variácií zemiakov - zemiakové kocky korenené (1,80 €), steakové zemiaky (1,80 €), hranolčeky (1,80 €), zemiakovú kašu (1,70 €), opekané zemiaky (1,60 €) a varené zemiaky (1,60 €).

Na záver sme si dali sladkú bodku v podobe Somlói galuska (5,28 €), boli vynikajúce. Namiesto hrozienok tam bolo kandizované ovocie, chutilo to výborne.
Celkovo hodnotíme koncept slovensko-maďarskej kuchyne ako veľmi dobrý, vzhľadom na lokalitu možno trochu odvážny, tradičná domáca a poctivá kuchyňa však nemôže nikoho uraziť, práve naopak. Hamburgery a grilované kolená či rebrá síce nie sú doménou ani jednej z týchto dvoch kuchýň, chápeme však, že pre udržateľnosť konceptu bolo potrebné rozšíriť záber. Navyše kuchár dokázal vytvoriť aj maďarský či vlastný variant hamburgeru, čo sa cení.

Musíme oceniť veľmi pozornú obsluhu, jedlá boli pripravované naozaj na vysokej úrovni, možno by si mohli odpustiť oblohu v podobe plátkov uhorky a paradajky, ale keď slovensko-maďarská kuchyňa, tak aj s týmito „úchylkami“. Zostáva veriť, že sezónnu uhorku a paradajku nevymenia za kapustový šalát či čalamádu. Reštauráciu SK HU Étterem odporúčame.


Naše hodnotenie: 4
Maximum: 5 hviezdičiek


Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Zdroj: restauraciahu.sk

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie