V Chuťovke sme si veľmi nepochutili

18.10.2015
0
V chuťovke sme si veľmi nepochutili - chutovka
Páčil sa vám článok?

V Ružinove sa po Bokovke objavila aj Chuťovka. Ide o podobný koncept, ale to je asi všetko, čo majú spoločné. Pri ceste z centra mesta je na konci Ružinovskej ulice, z pohľadu číslovania na jej začiatku. Ide o lepšiu piváreň, za ktorou je veľkoobchod s potravinami, ktorý prevádzkuje ľudovú jedáleň na Námestí SNP a prevádzky rýchleho občerstvenia s cestovinami a rezňami. Boli sme teda zvedaví, ako chutí PUB & RESTAURANT CHUŤOVKA.

Reštaurácia sa nachádza na mieste bývalého parkoviska, oproti predajni LIDL. Podľa všetkého stále nie je dokončená, vo vedľajšom krídle by čoskoro mala pribudnúť zimná záhrada pre fajčiarov. Na obed tu je čiastočne samoobslužná jedáleň, popoludní a večer piváreň. Interiér je moderný a jednoduchý, oproti vchodu je výčapný pult, vľavo vzadu kuchyňa a výdajňa obedov, vpravo reštauračná časť s drevenými stolmi a stoličkami. Celá Chuťovka zatiaľ pôsobí príliš novým dojmom, chýba jej ešte patina.

Ponuka jedál je kombináciou rôznych kuchýň, dominuje však americká. To znamená hamburgery, sendviče, grilované rebrá a krídelká. Ponúkajú tu však aj alsaskú špecialitu – tarte flambée, čo má byť obdobou talianskej pizze. Z talianskej kuchyne sú zastúpené aj cestoviny a rizotá, zo slovenskej domáce pirohy plnené kozím syrom, vyprážaný syr, zemiaková haruľa či pečená klobása.

Na úvod sme si dali hovädzí vývar s domácimi rezancami a zeleninou (1,89 €) a hustú fazuľovú polievku s údeným rebierkom a klobásou (3,99 €). Obe boli chutné, fazuľová servírovaná so zemiakovou lokšou aj poriadne sýta.

Z chuťoviek, teda tradičných slovenských jedál v novom kabáte, sme si dali vyprážané rezne Chuťovka z panenky so šťuchanými zemiakmi (6,39 €) a trio syrov, čiže vyprážaný encián s eidamom a grilovaný oštiepok s tatárskou omáčkou a hranolčekmi (6,39 €). Panenka bola zlá voľba, pretože nešlo o žiadny rezeň, ale neupravený kus mäsa bez výraznejšej chuti. Syrové trio bolo chutné, taká slovenská klasika, kde sa nedá asi nič pokaziť.

Neodolali sme tarte flambée, ktorého základ tvoria smotana, cibuľa a slanina (3,89 €) - dali sme si ho aj s rajčinami a šunkou (4,99 €). Na naše sklamanie, francúzsky slaný koláč nebol prepečený. Kto alsaský flammekueche nepozná, môže sa presvedčiť aj na internete, že má od originálu ďaleko.

Aby sme ochutnali aj niečo z grilovaných chuťoviek, dali sme si Grill Mix z bravčových rebierok a kuracích krídielok s chlebom (7,99 €). Ani tentoraz nás jedlo nenadchlo, v pomere k mäsu bolo na náš vkus priveľa kostí.

V Chuťovke sme si teda veľmi nepochutili. Možno sme nemali šťastnú ruku pri výbere jedál, ale z toho, čo sme ochutnali, sme boli veru poriadne sklamaní.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?