Kiss Csárda nás veľmi milo prekvapila

18.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na Žižkovej ulici, na mieste, kde bol v minulosti Rybársky cech, Caribic´s či Rybárska čárda je už niekoľko týždňov celkom nová slovensko-maďarská reštaurácia KISS CSÁRDA. Ako sme zistili, ide o ďalšiu rovnomennú prevádzku, akú v Novej Dedinke prevádzkuje rodina Kissovcov. Ponuka jedál je veľmi podobná, len tie bratislavské ceny sú o niečo vyššie.

Dispozícia interiéru reštaurácie zostala nezmenená, napriek tomu došlo k istým úpravám. Farebne je interiér ladený do červenej a bielej, na stenách a zo stropu visia strapce sušenej červenej papriky, tá je napokon spoločne s kotlíkom aj symbolom novej reštaurácie. Predchádzajúcu čárdu sme hodnotili ako drahú reštauráciu s priemernou kuchyňou, boli sme preto zvedaví, s čím prichádza koncept z Novej Dedinky.

Už letmý pohľad do jedálneho lístka je dôkazom, že Kiss Csárda je skôr maďarsko-slovenská reštaurácia, ako naopak. Objavili sme tu viaceré maďarské špeciality, nakoniec sme ochutnali iba niektoré. Medzi polievkami nás zaujalo, že v prípade fazuľovej a slepačej ponúkajú malú (0,33 l) aj veľkú porciu (0,5 l). Ochutnali sme teda malú domácu fazuľovú polievku Jókai (2,40 €) a bola veľmi dobrá. Domáce široké rezance, fazuľa, klobáska aj mäso. Fazuľovica ako sa patrí. Z polievok sme neodolali halászlé (4,50 €), ktoré nebolo číre ako pred týždňom v Petržalke, nechýbali v ňom kúsky ryby, ale ani táto zrejme nebola z troch druhov rýb, ako by sa na poriadne halászlé patrilo. Navyše nám v ňom chýbalo viac papriky, mimochodom, tá sušená tu visí na stenách, ale na stole chýba.

Hlavné jedlá tú majú z mäsa hydinového, bravčového, hovädzieho, z rýb, bezmäsité, šaláty ako hlavné jedlá a špeciality Kiss Csárdy. Zarazilo nás, keď sme v ponuke maďarsko-slovenskej reštaurácie objavili New York steak, servírujú ho však s bakonskou slaninou, takže je to trochu šmrncnuté maďarskou kuchyňou.

Napokon sme si zo špecialít dali hovädzí perkelt podávaný s tvarohovými rezancami (8,20 €) a z rýb sme ochutnali paprikáš zo sumčeka s maslovými haluškami (8,50 €). Boli sme zvedaví najmä na perkelt zo sviečkovice a na tvarohové rezance. S touto kombináciou sme sa veru v bratislavských reštauráciách nestretli. Bolo to však vynikajúce. V perkelte bola okrem mäsa aj paprika, servírovaný bol na rezancoch, ktoré v kombinácii s tvarohom boli chutné. Jedlo bolo bez preháňania vynikajúce. Rovnako aj rybací paprikáš nemal chybu.

V jedálnom lístku bolo ešte množstvo ďalších lákadiel ako napríklad maďarská plnená kapusta podľa starej receptúry, ktorú sem ešte určite prídeme ochutnať.

V porovnaní s Rybárskou baštou, ktorá tu bola predtým, je Kiss Csárda o poznanie lacnejšia. Napríklad viedenský teľací rezeň tu v januári stál 16,90 €, teraz ho Kiss Csárda ponúka za 9,90 €. Trochu drahý sa nám zdal klasický vyprážaný syr (5,50 €), ktorý tu aj s varenými zemiakmi (1,50 €) a tatárskou omáčkou (1,30 €) vyjde na 8,30 €. Je teda drahší ako paprikáš zo sumčeka!

Na záver sme podľahli sladkému vábeniu šomló halušiek (3,50 €) a čokoládového koláča so šľahačkou a zmrzlinou (3,00 €). Oba dezerty nemali chybu.

Celkovo hodnotíme nový prírastok v rodine bratislavských reštaurácii vysoko. Vzorná obsluha, poctivá domáca kuchyňa, ceny budú pre niekoho možno privysoké, ale určite sú prijateľnejšie mali na tomto mieste začiatkom roka.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?