Krušovickej pivnici chýba česká kuchyňa

28.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na Čajkovského ulici sme navštívili reštauráciu KRUŠOVICKÁ PIVNICA. Nechali sme sa zlákať na chutné jedlá z tradičnej česko-slovenskej kuchyne, aj tu sme sa však presvedčili, že nie je všetko zlato, čo sa blyští.

Ako už názov napovedá, reštaurácia sa nachádza v pivničných priestoroch. Nad schodmi pri vstupe je síce vytvorené akési sedenie, pri každej návšteve však bolo prázdne. Preto sme zamierili rovno do podzemia Krušovickej pivnice. Interiér je členený na tri časti - nefajčiarska časť je pri kuchyni, na opačnej strane pivnice je fajčiarska časť s barom. Uprostred pri dámskych záchodoch a schodoch je tretia časť, kde sa síce nefajčí, ale najmä, keď je tu frmol, nesedí práve najpríjemnejšie.

Stará mramorová podlaha toho dosť pamätá, drevené obklady stien, masívne stoly a stoličky sú však nové. Celkovo interiér pôsobí štýlovo a zrejme zodpovedá manuálu krušovického pivovaru. Reklamné obrusy na stoloch dávajú pivnici punc fajnovejšej pivárne.

Jedálny lístok bol pre nás prvým sklamaním. Priznávame, že sme čakali najmä špeciality českej kuchyne, tunajšia ponuka sa však obmedzila na vyprážané mäsá a syry, soté, grilované steaky, teda jedlá, ktoré sú označované skôr za klasiku slovenských reštaurácií. Nezmiatlo nás ani to, že prevádzkar či šéfkuchár sa im snažil dať nezmyselné české názvy. Napríklad Vyprážaný bravčový rezeň ponúkajú ako Juhočeskú baštu, Plnené kuracie prsia so šunkou a syrom v trojobale (zrejme Cordon Bleu) ako Českú kapsu. Dokonca ako Pstruha po šumavsky ponúkajú pstruha na cesnaku, pritom podľa správnosti to má byť pstruh marinovaný v smotane a pečený s hubami a omeletou. Vrcholom všetkého je ponuka pizze na viacero spôsobov, takú sviečkovú na smotane sme však hľadali márne.

Jediným jedlom českej kuchyne bola Česká klasika, čiže Pečené bravčové mäso s dusenou kapustou (4,71 €) s kysnutou knedľou (1,02 €). To sme si nemohli nechať ujsť a boli sme veru sklamaní. Jedlo nebolo podľa všetkého čerstvo uvarené - mäso bolo suché, chýbal mu výpek, suché tak boli aj knedle, kapusta bola navyše akási horká.

Z polievok sme si dali Českú bramboračku v bosniaku (2,30 €) a Cesnakovú v bosniaku (2,30 €). Bramboračka má byť nielen zo zemiakov, ale aj z koreňovej zeleniny, húb a majoránky, má byť zahustená zápražkou, ale nie smotanovou. Rovnako cesnaková bola skôr smotanová s príchuťou cesnaku. Vrcholom bolo, že sme k bosniaku dostali aj vydlabanú striedku, ktorá bola studená až ľadová, čo bolo neklamným znakom, že ani bosniak nebol čerstvý.

Žiadnou výhrou neboli ani pečené bravčové rebierka v pivovom náleve s cesnakom a kmínom nazvané Plzenský sládek (6,06 €). Na naše prekvapenie to boli len dve rebrá, na ktorých bolo síce na palec mäsa, ale v porovnaní s pečenými rebrami z iných reštaurácií to bolo sklamanie. Servírované boli s ľadovo studenou sterilizovanou zeleninou, čo bol šok pre zubnú sklovinu.

Pri ďalšej návšteve sme mali problém vybrať si niečo z jedálneho lístka, tak sme si dali obedové menu. Porcie to boli síce malé, zato jedlo bolo čerstvo uvarené. Možno by mali zahodiť jedálny lístok a radšej ponúkať obedové ako celodenné menu. Celkovo hodnotíme Krušovickú pivnicu veľmi zle - aj preto, že namiesto troch ponúkaných druhov piva čapujú iba jedno - desiatku.

Naše hodnotenie: 1 hviezdička
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?