Infferno má a, žiaľ, aj pripomína peklo
Na staromestskej časti ulice Mlynské nivy sme navštívili reštauráciu Pizza & Grill INFFERNO. Presklený vchod z ulice je uzatvorený a prelepený reklamou reštaurácie, nápis na kuse papiera však naviguje presne - vchod je vedľa - na chodbe obytného domu.
Na chodníku pred reštauráciou parkujú autá (neraz aj mestskej polície), takže prejsť okolo môže byť problém. Z ulice nevyzerá Infferno vábne, napokon, prečo by aj malo, veď v pekle to má vyzerať presne naopak. Reklamou nie sú prelepené len dvere, ale aj presklené výklady - dovnútra tak vôbec nevidno.
Kto sa napriek tomu odváži vstúpiť, bude prekvapený štýlovým zariadením reštaurácie. Motív pekla totiž nechýba v žiadnej z miestností. Červené steny, tehlové obklady, originálne železné stoličky s drevenými sedákmi a operadlami vystrúhanými v tvare plameňa, na stenách vešiaky s podobizňou vládcu podsvetia. Vľavo je malý bar s obrovskou obrazovkou. Strmé točité schody pri vchode vedú do podzemia, kde sú ďalšie priestory reštaurácie a otvorená kuchyňa s obrovskou pecou na pizzu. V zadnej časti sú schody vedúce na dvorček, kde je letná terasa s niekoľkými stolmi a lavicami z masívneho dreva.
V podzemnej (pôvodne zrejme pivničnej) časti je všade cítiť kuchynské výpary, všetky vône aj pachy jedál. Časť z nich uniká cez okno a vetrák na dvorček s terasou. Takže po obede smrdíte ako kuchynská zástera.
Ponuka jedál je podobne ako v prípade interiéru tématická - doslova pekelná. Z polievok sme ochutnali tri - slepačiu s mäsom a rezancami (1,20 €), fazuľovú s údeným mäsom (1,35 €) a paradajkovú so syrom (1,00 €). Všetky tri boli pomerne slušné. V slepačej bola akurát koreňová zelenina trochu rozvarená, ale inak boli všetky poctivé, akurát paradajková mohla byť prepasírovaná, kúsky nerozvarených paradajok a uvarenej cibule každý neocení.
Okrem dvadsiatich druhov pizze a štyroch druhov cestovín so siedmymi rôznymi omáčkami, Infferno ponúka desať jedál na grile, štyri druhy rýb na grile a tucet špecialít, aj keď vyprážaný bravčový či kurací rezeň za špecialitu považovať nemožno.
Z cestovín sme si dali Spaghetti Infferno s paradajkovou omáčkou, slaninkou, feferónkami, cesnakom a bazalkou (3,75 €), z grilovaných jedál bravčové rebrá v pikantnej marináde (5,10 €), zo špecialít sme si vybrali Čertova kapsa, čo bolo bravčové karé plnené slaninou, chilli a niva (4,40 €) s varenými zemiakmi (0,90 €) a kuracie nugety so syrovou omáčkou zo štyroch druhov syra (4,50 €) s hranolkami (1,00 €). Z rýb sme ochutnali Zubáča na grile so smotanovo-limetkovým dressingom (6,90 €). Šokovalo nás, že na každom z jedál bola nakrájaná vňať z mladej cibuľky! Ak to malo byť náhradou za bylinky, ktoré kuchárovi ešte nestihli vyrásť na dvorčeku, tak to bola veľmi zlá voľba. Výrazná chuť a vôňa cibule totiž celkom pokazili celkový dojem z jedla. Špagety boli navyše akési prislané, v čertovej kapse sme namiesto chilli mali sterilizované feferónky, kuracie nugety sa na nugety vôbec nepodobali - boli to vlastne rezy kuracích pŕs - stačilo pritom mäso nakrájať na kocky a nugety by boli ako vyšité. Rebrá boli nielen mastné, ale ugrilované až na uhoľ. Proti zubáčovi sme nemali výhrady, azda len, že omáčka bola servírovaná v sklenenej miske, ktorá bola nehygienicky položená na tanieri hneď vedľa ryby. A samozrejme, že cibuľová vňať nemala na rybe čo robiť!
Keďže domáce koláče a zákusky podľa ponuky nemali žiadne a na marlenku sme nemali chuť, obišli sme sa bez dezertu. Celkove sme neboli z Infferna veľmi nadšení, čo sa však o iných zákazníkoch zrejme nedá povedať. Obedové menu za 2,95 € v pondelok o pol druhej už nemali.
Naše hodnotenie: 1,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.