Mars na Dobrovičovej stavil na grilované

6.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na Dobrovičovej ulici sme objavili malú reštauráciu s trochu záhadným názvom MARS GRILBAR. To, že sa tu máme pripraviť na špeciality na grile sme pochopili, prečo však Mars? Až pri podrobnejšom štúdiu jedálneho lístku sme zistili, že ide o slovnú hračku s menom vedúceho.

Mars je pomerne malá prevádzka s dvomi výkladmi do ulice, niekoľkými stolmi a asi štyrmi desiatkami stoličiek. Členená je na dve časti - barovú a jedálenskú. Za barom je kuchyňa, z jedálenskej je vchod na toalety. Na podlahe je sivá dlažba, steny farebnou kombináciou bielej a oranžovej. Steny sú inak prázdne, akurát na jednej je televízna obrazovka a teraz aktuálne aj slovenská zástava a hokejový dres.

V jedálnom lístku sme aj našli očakávané špeciality na grile, jedlá z hovädzieho, bravčového a kuracieho mäsa, z rýb, bezmäsité jedlá, cestoviny a veľké šaláty. Z polievok sme ochutnali obe - slepačí vývar s mäsom a domácimi rezancami (1,60 €) aj Cesnakovú so syrom, šunkou a krutónmi (1,60 €), ale aj polievku podľa dennej ponuky (1,45 €) - v našom prípade mrkvovú krémovú. Slepačia bola štandardná, aj keď trochu presolená, cesnaková bola podľa očakávania číra, chutná a bol v nej skutočný cesnak. Sklamala nás mrkvová - už podľa farby bolo vidieť, že na mrkve šetrili, podľa chuti by sme asi neuhádli, aká je to polievka. Nebola zlá, ale taká - menučková.

Zo špecialít na grile sme si dali mix špíz z kuracieho a bravčového mäsa, slaninky, cibule a papriky, posypaný syrom a so zemiakovými dukátmi (6,90 €). Bol veľmi dobrý, výborné boli aj zemiakové dukáty - pečené zemiakové plátky.

Ďalej sme si dali steak zo sviečkovice na toaste s grilovanou zeleninou (10,50 €) s varenými zemiakmi (1,10 €). Steak nebol síce vo vnútri prepečený, ale nebol ani šťavnatý. Navyše bol trochu vlažný, zrejme bol hotový o niečo skôr, ako uvarili zemiaky, ktoré boli horúce.

Vyprážané tri druhy syra - encián, oštiepok, eidam (5,60 €) nás prekvapili cenou, porcia troch kusov syra napokon bola pre nás priveľká. Chybičkou krásy bolo, že namiesto opekaných zemiakov (1,10 €) sme dostali hranolky, celková cena aj s tatárskou omáčkou (0,80 €) sa nám však na toto kedysi ľudové jedlo zdala priveľká (7,50 €).

Nesklamali ani medajlónky z panenky so slaninkou a s oštiepkom podávané na toaste (7,80 €). Dali sme si ich však s opekanými zemiakmi (1,10 €) a to bola chyba. Boli to síce polovičky odrastených baby zemiakov, opekané zrejme vo výpeku iného jedla, inak si totiž nevieme vysvetliť množstvo čiernych pripálených kúskov nalepených na zemiakoch. Navyše niektoré boli vo vnútri nedopečené - možno by bolo vhodnejšie nakrájať ich na štvrťky.

Na záver sme neodolali kysnutým palacinkám s dvomi plnkami (nutelovou a orechovou, so šľahačkou a ovocím (1,90 €). Musíme priznať, že s kysnutými palacinkami sme sa ešte v Bratislave nestretli - boli však vynikajúce!

Celkovo sme boli sklamaní trochu sterilným prostredím reštaurácie, rozhodujúca je však kuchyňa. Tá tunajšia nie je zlá, nebyť drobných prešľapov, ako napríklad pokazené čapované pivo, naše hodnotenie by bolo určite lepšie. Ako sme sa dozvedeli, od stredy zmenili jedálny lístok, takže možno sa tu ešte zastavíme.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?