Cafe Savoy je zatiaľ zväčša prázdna

24.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na rohu Hviezdoslavovho námestia a Mostovej ulice je opäť reštaurácia. Od ukončenia úspešného konceptu Steam & Coffee uplynulo poldruha roka, aby tu majiteľ hotela Carlton otvoril vlastnú reštauráciu – CAFE SAVOY. Tá sa hlási k tradícii niekdajšej savoyky, ktorá v týchto priestoroch vydržala prakticky až do pádu komunistického režimu.

Na naše prekvapenie neprešiel interiér Cafe Savoy žiadnou zásadnou zmenou a dokonca aj mobiliár zostal po predchádzajúcom prevádzkovateľovi. Zmenila sa len vnútorná výzdoba stien. Kým v zadnej reštauračnej časti visia na stenách v dobových rámoch fotografie významných hostí a niekdajších majiteľov hotela Carlton, predná barová časť patrí legendám a sláve hokejového klubu Slovan Bratislava, keďže majiteľ hotela je fanúšikom a spolumajiteľom klubu.

Poďme však ochutnať Cafe Savoy. Boli sme tu dvakrát a v oboch prípadoch tu bolo prázdno. V prvom sme boli dokonca jediní návštevníci reštaurácie! Z jedálneho lístka sme si vybrali ako predjedlo Čerstvo pripravený hovädzí tatársky biftek s cesnakovými topinkami (7,90 €). Topinky síce majú za riekou Moravou, ale proti tatáraku s hriankami sme nemali výhrady. Možno len tú, že sme nemali možnosť dochutiť si ho. To však nepovažujeme za chybu, tu ho jednoducho podávajú už namiešaný.

Cibuľová polievka s bielym vínom a smotanou (2,90 €) nás nenadchla, ani Silný hovädzí vývar s domácimi rezancami a kvapkou sherry (3,00 €) nebol výnimočný. Rezance boli zlepené, čo býva znakom, že boli už skôr uvarené, sherry tam bola fakt asi len kvapka

Naopak, pochutili sme si na Grilovanom kuracom stehne s kosťou s pečenými paradajkami, syrom Brie a zemiakovými plackami (8,90 €). Až na placky, ktoré nápadne pripomínali mrazený polotovar. Chutné bolo aj Grilované teľacie karé plnené parmskou šunkou a gorgonzolou s bylinkovou omáčkou a zemiakovými parisienkami s maslom a petržlenovou vňaťou (14,90 €), azda len s výhradou, že plnené nebolo celé karé, ale iba jeho malá časť. Parisienky alebo baby zemiaky boli čerstvé a vzhľadom na to, že ich má byť tento rok nedostatok, bolo ich na tanieri priveľa. Tento nepomer jedla a prílohy sa opakoval pri Grilovanej bravčovej cigánskej s pečenou cibuľou, horčicou, chrenom a pečenými zemiakmi (10,00 €). S cigánskou sa v ponuke bratislavských reštaurácií nestretávame často, preto sme neodolali. Možno sme boli ovplyvnení predstavou blížiacich sa vianočných trhov, ale cigánska a´la Savoy nás veľmi nenadchla. Azda len tým, že bola podstatne hrubšia ako tá trhová.

Z cestovín sme si dali Penne rigate s kozím syrom, parmskou šunkou a smotanovým krémom (6,00 €). Toho kozieho syra tam zrejme bolo pomenej, pretože jeho výrazná chuť sa akosi stratila v smotanovom kréme. Navyše sme ich dostali také horúce, že sme museli čakať, kým boli konzumovateľné.

Na záver sme si dali Kávový koláč s višňami marinovanými v rume (5,00 €), ktorý veru nestál za tie peniaze.

Cafe Savoy sa síce tvári noblesne, vôbec však takou nie je. Skôr je to priemerná reštaurácia s vysokými cenami. A zatiaľ zväčša prázdna...

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?