Villa môže ťažiť z dobrej polohy v lese

13.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na začiatku Bratislavského lesoparku sme na križovatke Cesty na Kamzík a Brečtanovej ulice objavili novú reštauráciu Restaurant Cafe Bar VILLA. Nachádza sa na bývalom záchytnom parkovisku, ktorého väčšia časť naďalej slúži návštevníkom lesoparku a reštaurácie.

Objekt reštaurácie na rozdiel od novej zástavby v okolí rešpektuje prírodné prostredie lesoparku, či už ide o architektúru alebo zvolený stavebný materiál, ktorým sú drevo a kameň.

Po obvode reštaurácie je priestranná terasa, ktorej prednosti návštevníci ocenia najskôr v letných mesiacoch. Prízemie reštaurácie patrí fajčiarom, celé horné poschodie je vyhradené nefajčiarom a deťom, ktoré tu majú aj detský kútik. Nie je to určite najšťastnejšie riešenie, keď nefajčiari musia prechádzať cez fajčiarsku časť. Aj v reštaurácii Villa sú teda fajčiari zvýhodnení. Aj keď len o pár schodov...

Rovnako ako vonku aj v interiéri dominuje drevo. V dolnej časti je dlažba, na poschodí drevená palubovka. Dole je okrem reštaurácie pre fajčiarov aj kaviarenská časť, hore je zase bar. Ocenili sme, že toalety sú na oboch poschodiach.

Villa ponúka podľa jedálneho lístka medzinárodnú kuchyňu so špecialitami z diviny. Pri našej návšteve sme z predjedál ochutnali Kačacie prsia s mangovým chutney (6,47 €), Krevety na ihle a ľadovom šaláte (6,14 €) a Zapekaný baklažán s paradajkami a pecorinom (4,81 €).  Na to, že išlo o predjedlá, porcie boli veľké, najmä kačacie prsia by v inej reštaurácii bez hanby servírovali ako hlavné jedlo. Chuťovo nás predjedlá nenadchli, ale na druhej strane ani nesklamali.

Z polievok sme si dali všetky tri - Špenátový krém s pečeným  zemiakom a údeným lososom (2,82 €), Slepačí vývar s pečeňovou a strúhankovou knedličkou (2,49 €) a Minestrone so syrovou bagetou (2,82 €). Zo syrovej bagety sa vykľuli dva kúsky opečenej bagety posypané strúhaným syrom, inak bola minestrone chutná, aj keď bratislavskí Taliani ju varia neporovnateľne lepšie.

Hlavné jedlá ponúka Villa z bravčového, hovädzieho a kuracieho mäsa, rýb, cestovín, šalátov a špeciality á la Villa z diviny. Vybrali sme si Ragú z daniela s viedenskou knedľou (15,44 €), Kurací steak na šalvii a pancete so závinom z kozieho syra a cukiny (10,62 €) a Zubáča so špargľou a cherry paradajkami na bielom víne (12,45 €). Aj pri hlavných jedlách platí, že nesklamali, ale ani nenadchli.

Celkovo sme mali z tunajšej kuchyne rozpačitý dojem. Jedlá boli trochu nevýrazné. Nie je to ani domáca kuchyňa, skôr trochu nepodarený pokus o luxus.

Ocenili sme kuchárov zmysel pre humor pri tvorbe špeciálneho menu pre deti. Tí najmenší veru budú mať problém vybrať si, či už Mickeyho šnúrky (Boloňské špagety so syrom, 2,82 €), Nemove tajomstvo (Rybie prsty so zemiakovými hranolkami, 2,82 €), Shrekova maškrta (Vyprážaný kurací rezeň a zemiaková kaša, 3,15 €) alebo Snehulienkin poklad (Palacinky so zmrzlinou a ovocím, 2,82 €).

Na záver sme z dezertov ochutnali Hruškovú tortu s karamelizovaným jablkom (3,82 €), Krém z mascarpone s čokoládovými hoblinami a snehovými pusinkami (4,15 €) a Pannacotu s horúcim lesným ovocím (3,82 €).

Obsluha bola pozorná, sotva sme sa usadili v spodnej časti, čašník sa nás spýtal, či nám neprekáža, že sedíme vo fajčiarskej časti... Keď nám to prekážalo, nasmeroval nás na poschodie, kde sa nás ujala milá, ale trochu hanblivá slečna.

Reštaurácia Villa má všetky predpoklady, aby oslovila návštevníkov Bratislavského lesoparku. Podľa všetkého sa však chce orientovať na obyvateľov z betónových novostavieb v okolí a firiem, ktoré sídlia na Kolibe. A je to škoda, pretože na toto miesto a do tohto prostredia by sa určite viac hodil hostinec s domácou kuchyňou, ako nóbl reštaurácia, ktorá vlastne ani tak veľmi nóbl nie je.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?