Red Cafe je ako bistro, ale nevydarené

27.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

V novostavbe bytového domu v blízkosti jednej z najfrekventovanejších bratislavských križovatiek na Račianskom mýte sa pred pár rokmi usadila reštaurácia s farebným názvom - RED CAFE.

Napriek tomu, že v názve podniku dominuje len jedna farba, interiér je oveľa pestrejší. Steny natreté pastelovými farbami - modrou, žltou, zelenou a, samozrejme, červenou, navodzujú veselú atmosféru a zútulňujú moderný interiér. Tomu dominuje veľký, do štvorca tvarovaný barový pult v strede reštaurácie. Druhým výrazným prvkom sú steny z veľkých okien, ktoré sa dajú otvoriť a poskladať, takže v lete do reštaurácie prúdi vzduch rovno z ulice.

Red Cafe je zariadená tromi druhmi mobiliáru. Červenou koženou polkruhovou sedačkou na vyvýšenom pódiu, červenými barovými stoličkami pri barovom pulte a pri kruhových vysokých stoloch a napokon svetlohnedými polkruhovými dyhovanými kreslami pri rovnako dyhovaných štvorcových stoloch. Celá reštaurácia je jeden veľký otvorený priestor a svojím vzhľadom pripomína parížske bistrá. Tie sú známe svojou ponukou rýchleho zahnania hladu, zapíjaného pohárom vína či piva počas obedňajšej pauzy. V prípade Red Cafe je to trochu inak.

Jedálny lístok je viac obsažný a uponáhľanému stravníkovi zaberie jeho naštudovanie viac času, ako by si želal. Veď na výber sú nielen polievky, studené a teplé predjedlá, ale aj zeleninové, ryžové, vyprážané jedlá, jedlá z hydiny, hovädzieho a z bravčového mäsa, ryby, cestoviny a komu by sa málilo, v ponuke je aj pizza. A to sme nespomenuli dezerty a šaláty. Na druhej strane, zdĺhavý výber je kompenzovaný rýchlou prácou kuchára. Pri takomto množstve ponúkaných pokrmov sa však zákonite natíska otázka, aká je ich kvalita.

Skôr, ako sa pustíme do hodnotenia tunajšej kuchyne, nedá nám nepristaviť sa pár slovami pri obsluhe. Konkrétne pri dlhovlasej blonďavej slečne. Už od prvej chvíle bolo jasné, že práca čašníčky nie je jej splneným snom o povolaní. Slovíčka prosím a ďakujem z jej slovníka zrejme dávno vypadli, zato sarkazmus a jemná arogancia nechýbali. V takomto prípade máme len jednu radu. Ak vás práca nebaví, nerobte ju!

A teraz sa poďme venovať práci najdôležitejšieho človeka, ktorým je v každej reštaurácii kuchár. Ako sme už naznačili, ten tunajší bude skôr majstrom v rýchlej príprave ako kulinárskym mágom. Z jeho umenia sme ako predjedlo ochutnali Hydinové toasty s hydinovou pečeňou, cibuľou a červeným vínom (98 Sk) a Grilované papriky plnené Feta syrom (135 Sk). Omáčka, v ktorej papriky plávali, bola zvláštna a pripomínala ohriaty dressing. Bola mdlá a grilovaným paprikám žiadnu chuť nedodala, skôr uškodila. Rovnaký dojem sme mali aj z Cesnakovej polievky s údeným mäsom a syrovým toastom (62 Sk), v ktorej bolo toľko pretlačeného cesnaku, že slabším žalúdkom by mohla privodiť poriadny bruchabôľ. Druhá z polievok - Slepačia (53 Sk) už bola umiernenejšia, ničím však nevybočujúca z priemeru.

Z hlavných jedál sme ochutnali Biftek Red Cafe zo sviečkovice s paradajkovým pretlakom, vodkou a červeným vínom (359 Sk) a Rezeň pána domu z bravčovej panenky obalenej vo vajci a zapečenej so šunkou, slaninou a syrom (209 Sk). V domnení, že ide o špeciality podniku, sme sa tešili, že na tých si dá kuchár obzvlášť záležať. Rezeň nám pripadal celkom originálny aj chutný, ale biftek... Bol síce pekný, do ružova prepečený, ale tá omáčka. Na prvý pohľad pripomínala niektorú z omáčok na špagety, ktoré bežne dostať v potravinách ako polotovar.

Chuť na dezert sme už nenašli, a tak sme radšej zaplatili a odišli. Nie iba kvôli slabšiemu výkonu kuchára, či obchytaným tanierom, na ktorých nám predchádzajúce jedlá servírovali, ale aj kvôli frustrovanej čašníčke. To, že sme pri odchode nezačuli pozdrav na rozlúčku ani od jedného z členov personálu, už ani netreba komentovať.

Reštaurácia Red Cafe má zrejme dosť hostí, ktorým takáto úroveň stačí. My, našťastie, poznáme podniky, kde sa takéto maniere nenosia a kam sa radi vraciame. Red Cafe medzi ne zatiaľ rozhodne zaradiť nemôžeme.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?