Florbal: Záhorská Bystrica vedie vo štvrťfinálovej sérii nad 1. FBC Trenčín 2:0

18.3.2024
0

Zdroj: FB ŠK.1. FBC Trenčín

Páčil sa vám článok?

Florbalisti 1. FBC Trenčín neuspeli v úvodných dvoch štvrťfinálových zápasoch play off Extraligy mužov. Tsunami Záhorská Bystrica tak vedie nad obhajcom titulu 2:0 v sérii.

"Musíme si uvedomiť, že florbal je kolektívny šport. Pokiaľ nebudeme hrať ako kolektív, tak nemôžeme vyhrať," uviedol tréner Trenčína Ján Holovka bezprostredne po nedeľnom zápase pre klubový web.

"Na lepšiu vzájomnú bilanciu sa nemôžeme spoliehať. Vždy sa začína od 0:0. Vieme, ako to budú hrať. Stále si to hovoríme a dostávame rovnaké góly, z tých istých miest. Keď si pozrieme prvý aj druhý zápas, tak je to rovnaké. Musíme poriadne zregenerovať, oddýchnuť, vyčistiť hlavy a budeme sa snažiť otočiť sériu," dodal Michal Amrich.

V sobotu vyhralo Tsunami rozdielom štyroch gólov (9:5), v nedeľu päťgólovým rozdielom (8:3). "Nepamätám sa, kedy naposledy tu niekto vyhral dva zápasy v rade. Tento víkend je odraz celosezónnej poctivej a systematickej prípravy. Dúfam, že do Záhorskej Bystrice príde veľa ľudí, bude plná hala a verím, že prídu aj fanúšikovia FBC vo veľkom počte, ako to je u nich zvykom," povedal kouč bratislavského klubu Dárius Siheľský.

Lido na domácej pôde triumfovalo v oboch zápasoch proti Košiciam. Žilina potvrdila pred vlastnými priaznivcami proti Prešovu úlohu favorita a vedie 2:0 rovnako ako Florko nad Nižnou. Štvrťfinále pokračuje tretími stretnutiami v sobotu 23. marca.

Stav štvrťfinálových sérií play off Extraligy mužov.

ŠK Lido Prírodovedec Bratislava - FaBK ATU Košice
/stav série: 2:0/

1. FBC Trenčín - Tsunami Záhorská Bystrica
/stav série: 0:2/

FK Florko Košice - FBK Nižná
/stav série: 2:0/

FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina - FBC DAG Prešov
/stav série: 2:0/

(TASR)

Páčil sa vám článok?