Bratislavské mestské časti 4. okresu odštartovali Susedský advent

11.12.2020
Susedský advent

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Pandémia rozdeľuje, ale aj spája.Hovorí o tom aj kultúrno-spoločenský projekt šiestich mestských častí 4. bratislavského okresu.

Bratislava Tourist Board (BTB) na podnet mestskej časti Dúbravka a v spolupráci s Devínskou Novou Vsou, Devínom, Karlovou Vsou, Lamačom a Záhorskou Bystricou vytvorili Susedský advent. "Jednotlivé videá, záznamy, spoznávania mestských častí i predvianočné a novoročné želania sú už online, dajú sa postupne prezerať, sledovať a s kultúrou prežiť advent i čas odlúčenia," uviedla Lucia Marcinátová z mestskej časti Dúbravka.

„Cieľom je podporiť kultúru, priniesť spoločný pozdrav a predvianočnú atmosféru k ľuďom. Keď ľudia nemôžu za kultúrou, umelci prídu za nimi," hovorí Ľubomír Navrátil, vedúci oddelenia kultúry v Dúbravke. 

Jednotlivé mestské časti predstavujú svoje „domáce“ projekty, kultúru i tradície a prostredníctvom online priestoru či príspevkov v televízii sa o ne podelia s okolitými „susedmi“ a ostatnými Bratislavčanmi. Projekt nadväzuje na celoročnú tému objavovania Bratislavy – Turistom vo vlastnom meste.

„S BTB sme prišli s iniciatívou zapojiť do zaujímavého námetu Dúbravky aj ďalšie mestské časti a vznikol program, ktorý verím bude pre všetkých Bratislavčanov. Témou „susedia spoločne počas adventu“ prinášame zblíženie a verím, že aj zaujímavý podnet k spojeniu v náročnom čase COVIDu pre naše mesto aj zahraničie. Výsledkom bude vzácne spojenie a stretnutie – Susedský advent,“ uviedol Vladimír Grežo, predseda predstavenstva BTB.

Susedský advent už vysiela úvod: https://www.youtube.com/watch?v=is2wV5QyjS8

Dúbravka: https://www.youtube.com/watch…

Karlova Ves: https://www.youtube.com/watch…

Lamač: https://www.youtube.com/watch…

Devínska Nová Ves: https://www.youtube.com/watch…

Devín: https://www.youtube.com/watch…

Záhorská Bystrica: https://www.youtube.com/watch…

Informácie o podujatí nájdete na sociálnych sieťach a stránke visitbratislava.com.

(ts)

 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie