V Záhorskej Bystrici otvoria po testovaní aj triedy na II. stupni

7.12.2020

Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Záhorskej Bystrici obnovia od utorka 8. decembra prezenčné vyučovanie aj pre žiakov na II. stupni základnej školy.

"Testovanie žiakov a rodičov, podstúpilo približne 400 ľudí, celkovo bola účasť 70 percent," informoval starosta mestskej časti Jozef Krúpa.

Medzi žiakmi 5. až 7. ročníka a ich rodičmi dosahovala účasť takmer 90 percent, nižšia bola medzi končiacimi deviatakmi. "Tí sa naďalej budú vzdelávať dištančným spôsobom, triedy 5. až 7. ročníka sa vracajú do školy," potvrdil starosta.

Počas testovania v nedeľu (6. 12.) a pondelok identifikovali dva pozitívne testy, jedného rodiča a jedného žiaka, ktorí však nie sú súčasťou jednej rodiny. Obaja boli bezpríznakoví.

Od pondelka 7. decembra je možné obnoviť školské vyučovanie a prevádzku v školách (2. stupeň základnej školy a stredné školy), ak sa tak rozhodne ich zriaďovateľ. Žiaci, jeden z ich zákonných zástupcov a zamestnanci školy sa však musia preukázať negatívnym výsledkom antigénového testu, či negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19. Test však nesmie byť starší ako sedem dní.

(TASR)

Páčil sa vám článok?