V Záhorskej Bystrici mnohé cesty a osvetlenia nemajú svojho pána

10.2.2019
0
Budova Miestneho úradu Záhorská Bystrica

Zdroj: www.zahorskabystrica.sk

Páčil sa vám článok?

Starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa upozorňuje mesto, že už roky firmy – developeri neodovzdávajú do správy mesta cesty a osvetlenie v okolí ich projektov. A keď je problém, obyvatelia za to vinia starostov a poslancov.

Hlavné mesto má striktne nastavené požiadavky pri preberaní ciest a osvetlenia do svojho vlastníctva. Prevod sa tak často naťahuje alebo sa nedorieši vôbec. Nové cesty a osvetlenie tak zostávajú dlhý čas akoby „vo vzduchoprázdne“. Nikto sa o ne riadne nestará – developer to robí nedôsledne a mesto ani mestská časť nemá na vlastníctvo právny nárok.

V Záhorskej Bystrici momentálne visia „vo vzduchoprázdne“ tri nové lokality – Pod Vŕškami, Vlkovka a tzv. Malá Vlkovka, v ktorých sa nachádzajú desiatky domov.

„Verím, že nové vedenie magistrátu si uvedomí vážnosť situácie a problém dorieši. Budem sa tejto téme aktívne venovať aj ako poslanec mestského zastupiteľstva. Mne, ako aj ostatným starostom ide hlavne o ľudí, ktorí v nových lokalitách bývajú. Nové cesty a osvetlenie musia mať jednoznačného vlastníka a teda aj správcu,“ povedal Krúpa.

(lb)

Páčil sa vám článok?