FOTO: Vrakunská samospráva nechala vyčistiť priestranstvo pred Pentagonom - ako dlho tam poriadok vydrží?

23.6.2020

Zdroj: FB Martin Kuruc starosta Vrakune

Páčil sa vám článok?

Minimálne raz do mesiaca sa koná v okolí neslávne známej vrakunskej bytovke Pentagon veľké upratovanie, ktoré zabezpečuje mestská časť Vrakuňa a ich podnik verejno-prospešných služieb. Pred niekoľkými dňami sa uskutočnilo veľké čistenie priestorov pod terasou zapratané predmetmi, ktoré sem navláčili ľudia bez domova. Neporiadku bolo za dva kontajnery, ale starosta dúfa, že teraz tam bude aspoň na chvíľu čisto...

"Tak, ako ste si všimli dlhodobo upratujeme verejný priestor v okolí Pentagonu, kosíme, striháme kríky, robíme orez stromov a chceli by sme pod terasy, kde sa zdržujú neprispôsobiví občania osadiť mreže. Má to však svoje ALE. Priestor je súkromný a patrí vlastníkom jednotlivých bytových domov 34-38 a čakáme na ich súhlas. Od 34 a 36 sme súhlas dostali takmer okamžite a od 38 to niekde viazne už 9 mesiacov. Keď toto bude splnené, môžeme osadiť mreže. Pevne dúfam, že potom sa situácia v Pentagóne opäť zlepší. Samozrejme stále trvá moje stanovisko, vsetci robíme maximum, čo môžeme, ale chytať drogových dílerov môže jedine polícia," vysvetlil na sociálnej sieti starosta Vrakune Martin Kuruc aktuálnu situáciu, o ktorú sa postarali ľudia bez domova, drogovo zavisli, alebo tzv. skvoteri ubytovaní na súkromných pozemkoch pod terasami jednotlivých bytových domov, kde znepríjemňujú život všetkým slušným obyvateľom v Pentagone. 

"Som rád, že sa na miesto prišla pozrieť aj moja zástupkyňa Zuzana Schwartzová a poslanec Miro Macko, aby na vlastné oči videli ako to v Pentagone vyzerá. A taktiež som rád, že sa zastavil, keď išiel okolo aj mestský poslanec za susedné Podunajské Biskupice Roman Lamoš," dodal starosta Kuruc, ktorý medzi hlavné problémy Vrakune zaradil práve tvorbu neporiadku, ktorý vzniká nielen pri Pentagone, ale aj v miestnom lesoparku či v záhradkárskej oblasti na Majerskej.

(ars)

Páčil sa vám článok?