FOTO: Na Poľnohospodárskej začal horieť byt na 8. poschodí - hlásia aj zranenú osobu

10.12.2019

Zdroj: FB Martin Kuruc

Páčil sa vám článok?

Niekoľko vozidiel Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy dnes vyrazilo smerom do Vrakune, kde bol krátko pred pol jedenástou nahlásený požiar bytu na 8. poschodí.

"Dnes, 10.12.2019, bol krátko pred pol jedenástou hodinou doobeda nahlásený požiar bytu na Poľnohospodárskej ulici v Bratislave. Hasičské jednotky po príchode na miesto zistili, že ide o požiar bytu na ôsmom poschodí. Momentálne sa hasiči snažia požiar lokalizovať. Na mieste hasiči poskytujú jednej osobe ošetrenie," uviedol v informácii pre médiá službukonajúci dispečer Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR. Podľa doteraz známych informácií by malo ísť o majiteľku bytu, ktorá z neho našťastie vyšla po vlastných, ale asi sa nadýchala dymových splodín. Podľa Jozefa Minára z Operačného strediska zdravotnej záchrannej služby SR zranenú osobu transportovali do nemocnice v Ružinove, kde zostane minimálne jeden deň hospitalizovaná.

Zdroj: FB Vrakuňa

Zdroj: FB Martin Kuruc

O mimoriadnej situácii informoval obyvateľov aj starosta MČ Vrakuňa Martin Kuruc, ktorý na sociálnej sieti písal o tom, že horí v byte na Poľnohospodárskej 24 a na mieste sú už hasiči, policajti aj záchranári. "Situáciu monitorujeme," dodal a pre Bratislavské noviny uviedol: "V 3-izbovom byte na vrchnom podlaží bývala staršia pani, ktorá v čase vypuknutia požiaru spala. Pravdepodobne sa oheň chytil od sviečok na adventnom venci, ale presnú príčinu vzniku požiaru určia až odborníci. Zhorela jej obývačka aj značná časť kuchyne, pričom do dvoch izieb sa oheň nerozšíril, nakoľko na nich mala zatvorené dvere. Ako mestská časť jej zabezpečíme vypratanie zhoreného nábytku ako aj náhradné ubytovanie."   

(ars)

Páčil sa vám článok?