HROZNÉ: Pozrite sa, ako vandali zničili ihrisko vo Vrakuni

24.2.2019
0

Zdroj: Fb vrakuňa Bratislava

Páčil sa vám článok?

Vandali sa tentokrát vyvŕšili na ihrisku vo Vrakuni - odmontovali nielen dvere, výrazne poškodili ešte aj oplotenie.

Pani Katarína včera na sociálnu sieť zavesila fotografiu, ktorá zarmútila mnohých obyvateľov Vrakune. Ihrisko s vylomenou bránou a plotom na zemi. Reakcie nahnevaných ľudí na seba nenechali dlho čakať. Ako sme sa totiž dozvedeli z komentárov, toto miesto je obľúbenou lokalitou mládeže, ktorá sa tu rada stretáva a holduje alkoholu.

Sama pani Katarína uverejnila pod fotografiou komentár:  ,,A ešte niekto povedzte, že treba všetky ihriská rekonštruovať! Nie že niekto odmontuje dvere, už aj plot je dole?" napísala rozhorčene.

,,To nemá vyznám niečo opravovať. Ľudia si tu nevážia absolútne nič. Teší ich, keď môžu niečo zničiť," smutne skonštatovala pani Monika a pridal sa aj pán Marek: ,,No kde to už žijeme, to už nie je normálne!"

Niektorí účastníci diskusie začali hľadať príčiny aj inde ako vo vandalizme. Spomínali zlé počasie aj možné nedostatočné upevnenie plota, na čo ihneď zareagoval aj starosta Vrakune Martin Kuruc:

,,Nemyslím si, že to bolo počasie a už vôbec nie, že to bolo spôsobené tým, že niekto kopol loptu do toho plotu, ako tu niekto spomínal. Je to proste tak, že si nevieme nič vážiť, je to pri ihriskách, je to pri smetiach, je to pri parkovaní... je to proste fakt a kým si to my všetci neuvedomíme, budeme sa tváriť, že sa nás to netýka, tak to bude takto vyzerať ďalej. Je mi to veľmi ľúto, že naše ihrisko si opäť niekto vyhliadol a zničil plot, ktorý mu určite nijakým spôsobom nemohol vadiť... škoda," vyjadril sa starosta.

Keďže, ako sme už vyššie spomínali, s najväčšou pravdepodobnosťou ide o vyčíňanie mládeže, v diskusii sa viackrát skloňovalo aj slovo polícia. Podobný názor má aj starosta Martin Kuruc: ,,Ak je tam nejaký problém s bezpečnosťou, treba volať políciu, je to jediné riešenie."

Avšak pán Peter dodáva: ,,Čo môže urobiť polícia s maloletou osobou? Nič bez dôkazov, bez svedkov .... právomoci v tomto ohľade sú nulové."

,,Asi tam budeme musieť namontovať kamery....," navrhla pani Zuzana jedno z možných riešení.

Čo sa teda stane s ihriskom a kto zabezpečí jeho opravu po vyčíňaní vandalov? 

,,Keďže plot bol darom pre Vrakuňu, tak čakáme na opravu od dodávateľa, prisľúbil v marci," informoval starosta Martin Kuruc.

Situáciu monitorujeme aj naďalej.

(bal)

Páčil sa vám článok?