Zrážka cyklistu s vozidlom MHD skončila tragicky - smrťou 66-ročného pána!

15.2.2019

Zdroj: FB Polícia - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V priebehu včerajšieho večera, krátko pred 17.30 h bola hliadka dopravnej polície vyslaná k prevereniu oznámenia o dopravnej nehode – zrážke cyklistu s vozidlom MHD ku ktorej došlo na Hradskej ulici vo Vrakuni.

"Podľa doterajších informácii počas jazdy autobusu MHD po Hradskej ulici v smere k ulici Estónskej došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu s 66-ročným cyklistom. Ten utrpel zrážkou zranenia, s ktorými bol privolanou RZP prevezený do jednej z nemocníc, avšak utrpeným zraneniam počas prevozu podľahol. Vodič vozidla MHD bol na mieste podrobený vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, tá prítomnosť alkoholu v dychu vodiča nepreukázala," povedal krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Zdroj: FB Polícia Bratislavský kraj

"Vodič autobusu linky č. 78 jazdil po Hradskej ulici, pričom zo zatiaľ nezistených príčin došlo k stretu vozidla s cyklistom. Vodič okamžite kontaktoval dispečing DPB, a.s., ktorý vyslal na miesto hliadku dispečerov a zabezpečil príchod polície a RZP. Kamerový záznam z vozidla pozreli príslušníci polície SR priamo na mieste, záznam im bol už aj odovzdaný. Nehoda ostala v štádiu riešenia políciou, " povedala o tragickej udalosti hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Mgr. Adriana Volfová. 

​Vyšetrovaním presných príčin ako aj okolností ktoré tejto udalosti predchádzali, sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II, ktorý začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

"Aj v nadväznosti na uvedenú dopravnú nehodu Polícia opätovne apeluje a vyzýva všetkých motorových ale aj nemotorových účastníkov cestnej premávky, aby dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky zodpovedne pristupovali k svojim životom, ale aj životom ostatných," dodal Szeiff.

(ts)  

Páčil sa vám článok?