FOTO a VIDEO: Otestovali sme výhľad z rozhľadne vo Vrakuni

5.2.2019
0
Rozhľadňa vo vrakunskom lesoparku

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Lesopark v bratislavskej Vrakuni je bohatší o jednu atrakciu. Výhľad do okolia vám od konca minulého roka poskytne vyše 16 metrov vysoká rozhľadňa. My sme ju vyskúšali.

Rozhľadňu, ktorú vybudovali za príspevok od mesta a otvorili koncom minulého roka, samozrejme neprehliadnete, nachádza sa neďaleko hlavného vchodu do lesoparku.

"Vrakunský lesopark je jednou z hlavných devíz našej mestskej časti, najatraktívnejším miestom na trávenie voľného času. Hlavne pre rodiny s deťmi je dôležité, aby bola v lesoparku pestrá ponuka, ako stráviť čas. Vyhliadková veža je pekná atrakcia a dobre dopĺňa časť lesoparku zameranú na aktívne trávenie voľného času, kde nájdu aj futbalové bránky, gril a altánok," povedala nám mestská poslankyňa za Vrakuňu Soňa Svoreňová, ktorá spolu so starostom Martinom Kurucom výstavbu rozhľadne iniciovala. 

Ešte skôr, ako sme vystúpili nahor, nás však zaujala informačná tabuľa pred rozhľadňou, na ktorej sme si všimli aj drobné chybičky. Výška 16,745 metra je tu napríklad udaná v m2, teda v štvorcových metroch. "Áno, viem o tom, čakáme, kým nebude vlhko a pretrieme to bielou farbou," povedal nám k tomuto nedostatku starosta Vrakune Martin Kuruc.

Pri rozhľadni sa nachádza aj drobné zastrešené posedenie. Z najvyššieho poschodia sa vám naskytne pekný výhľad do okolia, vidíte nielen Vrakuňu, Malý Dunaj, miestny cintorín, lesopark, ale aj vzdialenejšie lokality mesta.

FOTOGALÉRIA (článok pokračuje nižšie):

Ak sa rozhodnete rozhľadňu navštíviť, rátajte však s tým, že nie je zďaleka ideálna pre fyzicky slabších. Jej schody sú totiž dosť strmé a najmä pri ceste nadol musíte byť opatrný. 

(ms)

Páčil sa vám článok?