Saleziáni dona Bosca slávia Rok vďačnosti, začnú omšou v Kostole Sedembolestnej Panny Márie vo Vajnoroch

8.1.2024
0

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Rehoľa Saleziánov don Bosca (SDB) si tento rok pripomína 100. výročie oficiálneho príchodu a začatia pôsobenia na Slovensku. Rok 2024 vníma ako Rok vďačnosti. Viacerými podujatiami chce poďakovať a pripomenúť si prítomnosť na Slovensku. Informoval o tom za SDB Radovan Rumanovič s tým, že saleziáni podujatia začínajú v pondelok.

"Za začiatok podujatí si zvolili 8. január, deň úmrtia slovenského saleziána, blahoslaveného Titusa Zemana (na foto). Rok vďačnosti sa začne svätou omšou v Kostole Sedembolestnej Panny Márie v bratislavských Vajnoroch, odkiaľ Titus Zeman pochádzal," priblížil. Predsedať jej bude slovenský provinciál Peter Timko za účasti kazateľa Pierluigiho Cameroniho, ktorý je generálny postulátor procesov svätorečenia.

Rumanovič doplnil, že Apoštolská penitenciária vo Vatikáne na žiadosť slovenských saleziánov udelila veriacim možnosť získať plnomocné odpustky. Stačí, ak za obvyklých podmienok v čase od 8. januára do 8. septembra navštívia farský kostol vo Vajnoroch alebo kostol či verejnú kaplnku saleziánov a saleziánskej rodiny na Slovensku.
Materiály a aktivity súvisiace s prípravou na Rok vďačnosti, ale aj samotným priebehom je možné nájsť na webe a sociálnych sieťach saleziánov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?