Vo Vajnoroch otvorili hokejbalové ihrisko

24.11.2023
0

Zdroj: MÚ Vajnory

Páčil sa vám článok?

V Mestskej časti Bratislava - Vajnory v areáli Alviano v piatok podvečer otvorili nové hokejbalové ihrisko. Jeho otvorenie je zároveň začiatkom hokejbalového týždňa vo Vajnoroch, ktorého súčasťou budú bezplatné tréningy každý deň od 16:00 do 18:00. Informoval nás o tom Martin Maťko z úseku komunikácie miestneho úradu.

"Vždy ma poteší, keď sa nájde skupina nadšených ľudí, ktorí chcú niečo pre svoju komunitu, mesto alebo mestskú časť urobiť. Stalo sa tak aj v prípade hokejbalového ihriska, ktoré sme dnes otvorili. Športovci zo Športového klubu Vajnory s podporou Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a našej mestskej časti pomohli upraviť areál, ktorý nám dlhodobo pustol. Verím, že z neho vybudujú živé miesto nielen pre hokejbal, ale aj pre rôzne druhy športov a najmä pre prácu s mládežou," povedal starosta Vajnor Michal Vlček.

Na otvorení sa okrem iných zúčastnili bývalý hokejista Rastislav Konečný, športoví moderátori Dano Očenáš, Marianna Ďurianová, Dominik Kríž, hokejový komentátor Marek Marušiak a viacerí hokejbaloví majstri sveta.

Zdroj: MÚ Vajnory

​Na otvorení boli i Rastislav Konečný, Dano Očenáš, Marianna Ďurianová, Dominik Kríž, Marek Marušiak a viacerí hokejbaloví majstri sveta.

Ťažiskom aktivít na novom ihrisku má byť najmä práca s mládežou a dôležitý je tiež nový impulz pre využívanie asfaltovej plochy v areáli Alviano, ktorej systematické a efektívne využívanie chýbalo.

Zdroj: MÚ Vajnory

Ihrisko má slúžiť najmä mládeži.

"Hokejbal a florbal sú aktuálne medzi mládežou veľmi populárne športy, ktoré sú potenciálnym prísľubom aj vzniku nových organizovaných tímov aj súťaži. Športovcom držím v ich úsili palce a všetci aktívni športovci a nadšenci, ktorí vedia realizovať podobné projekty majú u nás dvere otvorené," dodal Vlček.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?