Vo Vajnoroch sa bude konať festival Lovestream, vystúpia na ňom aj Imagine Dragons

26.11.2022
0

Zdroj: TASR - Michal Svítok

Páčil sa vám článok?

Konanie festivalu, ktorý je naplánovaný na august 2023, má priniesť mestskej časti možnosti na propagáciu, desaťtisíce eur, aj nové pracovné miesta. Viac nám prezradili na oddelení komunikácie miestneho úradu.

Lovestream festival sa uskutoční v dňoch ‪18.- 20‬. augusta 2023 v Mestskej časti Bratislava - Vajnory na starom letisku. Vyplýva to z Memoranda o spolupráci, ktoré včera podpísal starosta Vajnôr Michal Vlček so spoločnosťou Silvi Production.

Mestská časť predpokladá, že na podujatí privíta tisíce návštevníkov. Ťahákom má byť množstvo známych koncertných hviezd, najväčšou z nich je kapela Imagine Dragons (na foto spevák kapely Dan Reynolds) z USA. Na základe podpísaného memoranda má mať podujatie aj množstvo benefitov pre samotné Vajnory. Organizátori venujú mestskej časti 80-tisíc eur, ktoré chce využiť na podporu rozvoja. Na Lovestreame 2023 má byť aj poskytnutý priestor pre propagáciu a prezentáciu Mestskej časti Bratislava – Vajnory, tradícií a kultúrneho dedičstva Vajnor, ktoré sú v rámci Bratislavy známe ako "Dedina v meste".

Zdroj: MÚ Vajnory

V piatok starosta Vlček podpísal memorandum s organizátorom, spoločnosťou Silvi Production. 

"Tešíme sa, že Vajnory sa stanú takto známymi nielen na Slovensku, ale aj v širšom regióne, pretože známe kapely, ktoré zavítajú na festival, celkom iste prilákajú návštevníkov aj zo zahraničia. Zároveň som rád, že Vajnory získajú prostredníctvom podujatia finančné prostriedky na rozvoj a rovnako sa budú propagovať aj naše vzácne tradície, ktoré v našej dedine v meste uchovávame", povedal starosta Vajnôr Michal Vlček.

V spoločnom memorande sa organizátor podujatia zaviazal zabezpečiť posilnenie kyvadlovej dopravy počas festivalu. Rovnako zabezpečí opatrenia pre zníženie hlučnosti a rušenia obyvateľov mestskej časti, vytvorenie dostatočného počtu parkovacích miest pre účastníkov podujatia a zabezpečenie potrebných bezpečnostných opatrení.

Obyvatelia Vajnôr budú mať na podujatie cenovo zvýhodnené vstupné a do činností spojených s prípravou a organizáciou podujatia budú poskytnuté pracovné príležitostí aj pre miestnych. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie