FOTO: V mestskej časti Bratislava – Vajnory otvorili veľkokapacitné vakcinačné centrum

12.5.2021

Zdroj: MČ Vajnory

Páčil sa vám článok?

Dňa 11.5. 2021 otvorili v mestskej časti Bratislava – Vajnory veľkokapacitné očkovacie centrum, ktoré by malo denne obslúžiť 650 záujemcov o vakcináciu. V očkovacom centre vo Vajnoroch sa bude očkovať vakcínou Pfizer. Očkovanie bude prebiehať v utorky, stredy a soboty.

Očkovacie centrum je výsledkom spolupráce medzi spoločnosťou BIONT a.s., Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a mestskej časti Bratislava – Vajnory. Po Národnom futbalovom štadióne tak v Bratislave vzniklo ďalšie veľkokapacitné očkovacie centrum.

Zdroj: MČ Vajnory

​„Sme veľmi radi, že ako mestská časť, vieme participovať takýmto spôsobom na boji s pandémiou,“ ozrejmil starosta MČ Vajnory - Michal Vlček. „Sme prvou mestskou časťou, v rámci Bratislavy, ktorej sa podarila takáto spolupráca a verím, že miest a obcí s očkovacími centrami bude pribúdať. Jediným východiskom z pandémie je očkovanie a je potrebné, aby sme ľudí presviedčali a nabádali k tomu, aby sa nechali očkovať. Jedným z možných spôsobov je aj ten, že im budeme očkovať takpovediac pred domom a uľahčíme im tak prístup k vakcíne,“ dodal Vlček.

Mestská časť Bratislava – Vajnory očakáva, že vznikom očkovacieho centra získajú aj obyvatelia tejto mestskej časti a získajú tak ľahší prístup k vakcínam. „Verím, že Vajnoráci nebudú musieť za vakcínou cestovať cez pol republiky a vďaka očkovaciemu centru sa budú môcť mnohí z nich očkovať priamo vo svojej mestskej časti. Vedenie mestskej časti zároveň plánuje kampaň zameranú na seniorov a imobilných ľudí, ktorých chce nabádať k očkovaniu aj tým, že sa zriadil tzv. očkovací taxík.

Zdroj: MČ Vajnory

​„Ak ste senior nad 65 rokov, prípadne osoba s vážnymi zdravotnými ťažkosťami, uľahčíme Vám prístup k vakcíne aj tým, že Vás do vakcinačného centra odvezieme a z očkovania Vás taktiež dovezieme priamo domov,“ doplnil prednosta mestskej časti Igor Rašla.

Zdroj: MČ Vajnory

​(ars)

Páčil sa vám článok?