Vajnory spúšťajú od utorka dve nové odberné miesta

19.1.2021
MOM odberné miesto zriadené BSK

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Vajnory spúšťa od utorka od 15.00 h dve nové odberné miesta, kde sa bude dať otestovať na ochorenie COVID-19. Obe sa budú nachádzať v dome kultúry, testovať sa bude bezplatne antigénovými testami.

"Obe odberné miesta budú k dispozícii občanom tento týždeň v pracovné dni od 15.00 do 19.30 h. Na testovanie nie je potrebné sa objednať," informovala TASR mestská časť. Zároveň avizuje, že v rámci víkendového skríningového testovania budú vo Vajnoroch štyri odberné miesta.

"Vnímali sme obavu občanov a snažili sme sa zriadiť čo najviac odberných miest už v priebehu týždňa. Dúfame, že aj vďaka týmto dvom odberným miestam znížime nápor, ktorý by nás mohol čakať cez víkend, a tým zvýšime aj bezpečnosť ľudí pri testovaní," uviedol starosta Vajnor Michal Vlček. Zároveň sa tým podľa neho uľahčí testovaciemu miestu Vajnory – Alviano, ktoré v mestskej časti funguje od decembra 2020 a v súčasnosti je kompletne obsadené.

Starosta bratislavskej Rače Michal Drotován na sociálnej sieti informoval, že pre skríningové testovanie pripravujú na víkend (23. - 24. 1.) v mestskej časti priebežne 12 odberových miest. Testovať sa bude aj vo vozidlách MHD, na základných školách, v kultúrnom dome i v stredisku. "Máme rozpracovaných viacero lokalít na dlhodobé mobilné odberové miesta v Rači. Od rýchlosti schvaľovania štátu záleží, kedy budú spustené," spresnil Drotován. Rača aktuálne rieši s Okresným úradom Bratislava zabezpečenie testov. Ak sa ich podarí zabezpečiť v utorok, v stredu (20. 1.) otvárajú testovacie miesta v základných školách Tbiliská a Hubeného.

Viaceré bratislavské mestské časti naďalej hľadajú dostatočný počet zdravotníkov a dobrovoľníkov, ktorí by pomáhali pri skríningovom testovaní.

(TASR)

Páčil sa vám článok?