Cestu pri brehu Vajnorského jazera pre havarijný stav dočasne uzavrú

25.2.2020
Cesta pri vajnorskom jazere

Zdroj: vajnory.sk

Páčil sa vám článok?

Cestu pri jazere vo Vajnoroch od stredy (26. 2.) dočasne uzavrú.  Dôvodom je havarijný stav brehu jazera, ktorý ohrozuje komunikáciu a má aj zásadný vplyv na nestabilitu vozovky.

"Zo znaleckého posudku vyplýva, že cesta vykazuje viaceré vážne nedostatky, ako sú plošné deformácie vozovky a pod. Z dôvodu bezpečnosti a ohrozenia sa preto mestská časť Vajnory rozhodla daný úsek dočasne uzavrieť," spresnila samospráva. Z tohto dôvodu si nechala mestská časť spraviť návrh nového dopravného značenia, o ktorom informovala aj tunajších obyvateľov. "Vytvorená bude len jednosmerná dopravná obsluha, pričom bude možné prechádzať z ulice Pri mlyne smerom na Seneckú cestu," priblížil starosta Vajnôr Michal Vlček vo videu na sociálnej sieti.

Zdroj: vajnory.sk

O nutnosti sanácie brehu informovala mestská časť súkromnú firmu, ktorú ako vlastníka pozemku vyzvali, aby urýchlene riešila problémy so svahom v lokalite Vajnorských jazier. Firma je však podľa starostu v likvidácii. Jednou z možností riešenia problému je odkúpenie pozemku. Ide o zhruba 7400 metrov štvorcových za predpokladanú hodnotu 800.000 eur. Vlček však tvrdí, že toľko peňazí Vajnory vo svojom rozpočte nemajú a do úvahy prichádza možnosť výmeny pozemku. Samospráva tvrdí, že bude potrebné breh stabilizovať špeciálnym zakladaním, previesť geologický prieskum a určiť charakter pomerov v celom profile brehu a hĺbky vody.

Vajnory si vo veci havarijného stavu brehu dali na jeseň 2019 aj vypracovať znalecký posudok vo veci určenia príčin vzniku porúch na 30 metrov dlhom úseku cesty vedenej okolo Vajnorského. Posudok potvrdil, že cesta vykazuje viaceré vážne nedostatky.

(TASR)

Páčil sa vám článok?