Tip na víkend: Na Námestí slobody sa konajú Vegánske hody, potrvajú dva dni

12.6.2024
0

Zdroj: Humánny pokrok, 2019

Páčil sa vám článok?

Letný mestský festival Vegánske hody sa po rokoch vracia do exteriéru. Zrevitalizované Námestie slobody v Bratislave bude celý víkend 15. a 16. júna plné stánkov s výborným rastlinným jedlom a pitím, predajnými stánkami a sprievodným kultúrnym programom. Festival potrvá v sobotu od desiatej do večera do ôsmej a v nedeľu od desiatej do piatej.

Ako nás informovala Alexandra Kukumbergová zo združenia Humánny pokrok, návštevníci sa môžu tešiť na jedlo od Balans Bistra, Bao Brothers, Chop-Chop, Greenleaf, Foodstocku, Empanady, Vegánskeho Gazdu a mnohých ďalších. V ponuke sladkého budú koláčiky od Nebeských dortíčkoch alebo Veganany. O kávu sa postará pražiareň Mlsnacava a kaviareň Pán Králiček.

Sprievodným programom  už tradične prevedie moderátorka Marta Fandlová. V pláne sú kuchárske show so Soňou Makranskou alias Sovou Huhu, ranná joga v sobotu s Yogahouse a v nedeľu s Laskamier, niekoľko prednášok a diskusia o udržateľnosti na festivaloch.

„Veľmi sa tešíme, že sa Vegánske hody vracajú po rokoch aj do exteriéru, a to ešte aj na krásne Námestie slobody, ktoré je teraz po revitalizácii veľmi obľúbené. Letné Vegánske hody budú otvorené naozaj pre širokú verejnosť. Dúfame, že si ľudia (a aj ich štvornohí kamaráti) festival užijú - čaká nás príjemný víkend so skvelým rastlinným jedlom, živou hudbou, NGO stánkami a zaujímavým programom. Fontána a pobyt vonku je samozrejme výborný bonus,” uviedla Monika Dančová, organizátorka festivalu.

Vstup je zdarma a vítaní sú aj štvornohí priatelia.

Hlavným partnerom podujatia je Bratislavské kultúrne a informačné stredisko a hlavným sponzorom festivalu je spoločnosť Kaufland.

Foto je z Vegánskych hodov v Starej tržnici.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?