Láka vás Rakúsko? Zájdite v sobotu do Starej Tržnice a naplánujte si výlet

15.4.2024

Zdroj: gutentag.sk

Páčil sa vám článok?

20. apríla 2024 môžete v priestoroch Starej tržnice v Bratislave zažiť deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií, no najmä skvelých ľudí a čarovne atmosféry Rakúska počas pravidelného Trh-Piac-Markt.

Toto všetko a ešte omnoho viac prináša prvý ročník podujatia GUTEN TAG! pre Bratislavčanov a každého, kto sa chce dozvedieť viac o Rakúsku. Podujatie organizuje platforma Friends of Austria v spolupráci s Alianciou Stará tržnica s cieľom sprostredkovať návštevníkom podujatia dokonalý mix pôžitku a zážitku z Rakúska, z jeho krásnej prírody, jedinečných výletných miest, turistiky a športu, či kultúry a umenia.

GUTEN TAG! je zároveň oficiálnym spustením projektu Friends of Austria, ktorý vznikol z dlhoročného prepojenia s Rakúskom, z lásky k nemu, a preto, aby ukázal skutočnú tvár tejto krásnej krajiny slovenskému publiku. Výber partnerov do prvého zo série podujatí GUTEN TAG! bol jednoduchý - ide o miesta, ktoré sú Slovensku a rodine tvoriacej Friends of Austria najbližšie, a to nielen vzdialenosťou, ale najmä srdcom.

Návštevníci sa môžu tešiť na osobnú prezentáciu slnečného Burgenlandu a tiež na zástupcov jednoducho osviežujúceho Dolného Rakúska, na možnosť bližšie spoznať Salzburg a jeho prekrásne okolie, objaviť rakúsku stranu Dunaja, preniesť sa do dávnych čias na zámkoch Esterházy, Schloss Hof či Schallaburg, a deti určite potešia prezentácie a maskoti ríše zvierat v podaní ZOO Schönbrunn a vodného sveta Haus des Meeres vo Viedni a najväčšieho zábavného parku v Rakúsku, Familypark. Ochutnávať kvalitné rakúske vína, možnosť zapojiť sa do výhernej súťaže, alebo sa len tak potúlať, inšpirovať, prípadne si s pomocou lokálnych expertov rovno naplánovať svoj najbližší výlet do Rakúska, je už len čerešničkou na torte naservírovanej týmto podujatím plným priateľov Rakúska.

Počas sobotného potravinového trhu a prezentácie rakúskych destinácií sa bude konať na námestí pred Starou tržnicou Street Food Park, ktorý raz mesačne prináša predajcov s kvalitným a nápaditým pouličným občerstvením.

Podujatie sa bude konať v čase od 9tej do 15tej.

(ts)  

Páčil sa vám článok?