Roman mal pri sebe stovky gramov metamfetamínu, skončil v rukách policajtov

30.11.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Vodič odstaveného auta sa správal zvláštne, a tak sa ho policajti rozhodli skontrolovať. A ukázalo sa, že ich rozhodnutie boli správne. V bratislavskom Starom Meste zadržali ďalšieho človeka pre drogovú trestnú činnosť.

"Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky dňa 28.11.2023 v rámci bežného výkonu službu spozorovali na Palárikovej ulici odstavené motorové vozidlo zn. VW Golf, ktorého vodič sa vo vozidle krčil, aby ho hliadka nevidela. Z uvedeného dôvodu sa hliadka rozhodla muža skontrolovať," priblížila nám začiatok príbehu policajná hovorkyňa Silvia Šimková. 

Po otvorení dverí zacítili policajti silný zápach po marihuane. Vodič vyzvali, aby predložil doklady. Po otvorení odkladacieho priestoru, v ktorom boli doklady, si jeden z policajtov všimol igelitové vrecko s obsahom bielej kryštalickej látky, následne odkladací priestor vodič rýchlo uzavrel a správal sa veľmi nervózne.

"Muž bol hliadkou polície poučený o vydaní veci súvisiacej s trestnou činnosťou, na čo uviedol, že vo vozidle sa nenachádzajú žiadne takéto veci. Jeho nervózne až agresívne správanie sa stupňovalo, preto bol hliadkou polície obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie, kde členom hliadky uviedol, že sa vo vozidle a v jeho konkrétnych častiach nachádzajú vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky. Po následnom súhlase prokurátora bola vykonaná prehliadka motorového vozidla, v ktorom hliadka našla 360,593g kryštalického materiálu, ktorý bol zaistený a zaslaný na expertízne skúmanie na KEÚ PPZ. Na základe výsledkov expertízneho skúmania bolo zistené, že zaistené množstvo látky zodpovedá 3605 obvykle jednorazovým dávkam drogy metamfetamín a dimetylsulfón," informovala hovorkyňa. 

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Drogy, ktoré zabavili.

Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky už obvinenil 22–ročného Romana Ch. z Bratislavy z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Následným preverovaním zistili, že obvinený Roman bol už za obdobný drogový skutok právoplatne odsúdený Okresným súdom Bratislava II na podmienečný trest odňatia slobody s probačným dohľadom. V prípade preukázania viny mu trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

(ms)

Páčil sa vám článok?