Do Starej tržnice sa vracia obľúbený charitatívny Vianočný bazár

12.10.2023
0
Vianočný bazár

Zdroj: TASR – Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

Po trojročnej vynútenej prestávke sa do bratislavskej Starej tržnice vracia Vianočný bazár Medzinárodného klubu žien. Už 29-krát spojí medzinárodnú a diplomatickú komunitu v spoločnom úsilí podporovať dobročinné aktivity na Slovensku.

Po trojročnej, covidom vynútenej prestávke sa v nedeľu, 12. novembra 2023 od 10:00 do 16:00 h bude v Starej tržnici na Námestí Nežnej revolúcie konať 29. charitatívny Vianočný bazár. Stretnú sa na ňom predstavitelia medzinárodnej komunity a diplomatických kruhov, ktorí žijú na Slovensku, za účelom prezentácie kultúry rôznych krajín a získavania finančných prostriedkov na dobročinné účely prostredníctvom predaja výrobkov, typických pre ich krajinu. Záštitu nad podujatím prevzal primátor Matúš Vallo. 

Ako nás informoval mediálny zástupca podujatia Pavel Šafránek, počas uplynulých 28 rokov sa prostredníctvom tejto akcie  vyzbieralo 1,3 milióna eur. Celková suma sa z roka na rok zvyšuje.

„Charitatívny vianočný bazár Medzinárodného klubu žien sa hrdí dlhoročnou tradíciou a má významný vplyv na dobročinné iniciatívy na Slovensku. Finančný výnos použijeme na podporu činnosti mimovládnych organizácií, najmä v zdravotnej, sociálnej a vzdelávacej oblasti z celého Slovenska,“ uviedla prezidentka podujatia Viera Buchtová. 

Na návštevníkov bazáru čaká trhovisko s jedinečnými výrobkami a darčekovými predmetmi z celého sveta. Bude to zároveň dobrá príležitosť na prvý výber zaujímavých vianočných darčekov.

“Kultúra je najlepším marketingovým nástrojom, ktorý krajina má k dispozícií. Verím, že na našom bazáre tento nástroj krajiny, ktoré tvoria našu multikultúrnu mozaiku, naplno využijú a spoločne vytvoríme vzájomne synergie,“ dopĺňa Eva Staronova, koordinátorka IWCB Vianočného bazáru.

(ms)

Páčil sa vám článok?