VIDEO: Oproti bývalému PKO prasklo veľké vodovodné potrubie, voda zaplavila nábrežie

28.4.2023
0

Zdroj: Jaroslav Galko

Páčil sa vám článok?

V kopci nad Nábrežím armádneho generála Ludvíka Svobodu v Bratislave oproti bývalému PKO prasklo veľké vodovodné potrubie. Informuje o tom Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) na sociálnej sieti.

"Na veľkom vodovodnom potrubí v kopci nad električkovou zástavkou Kráľovské údolie sa stala nehoda. Voda zaplavuje Žižkovu ulicu a steká až na Nábrežie armádneho generála L. Svobodu," približuje mestská firma. BVS zároveň informovala, že pracuje na odstránení poruchy.

Prívod vody je v súčasnosti už uzavretý uviedol hovorca BVS Peter Podstupka. "Ďalšia voda už nevyteká, doteká už len voda, ktorá vytiekla," poznamenal. Voda zo zasiahnutého územia by tak už mala rýchlejšie odtekať.

Zdroj: Jaroslav Galko

Pohľad zhora.

Pre haváriu bola obmedzená doprava aj doprava, okamžite sa pre neprejazdnosť nábrežia začali tvoriť kolóny. Autá a autobusové linky mestskej hromadnej dopravy preto odkláňali, električky premávali, avšak zníženou rýchlosťou.

Zdroj: Jaroslav Galko

Voda paralyzovala dopravu na nábreží.

Hovorca Dopravného podniku Bratislava Martin Chlebovec uviedol, že linky 29, 30, 31, 37 a 39 v smere na Botanickú a Mlynskú dolinu jazdili odklonom cez Most SNP, Einsteinovu a Most Lanfranconi.  Chlebovec verejnosť vyzval, aby cestovala s dostatočnou časovou rezervou.​

Zdroj: Jaroslav Galko

Zaplavená vozovka pri električkovej trati na nábreží. 

"Premávka je usmerňovaná policajnými hliadkami, pričom v smere z mesta na Botanickú ulicu policajti premávku odkláňajú, smer od Botanickej ulice do mesta je aktuálne prejazdný. Vodičov touto cestou vyzývame, aby sa vyhli úseku v smere od Mosta SNP do Karlovej Vsi," informovala polícia na sociálnej sieti.

Podľa BVS by havária mala byť odstránená ešte v piatok s tým, že nehoda vznikla pri rekonštrukcii starého vodovodu.

"Počas výmeny vodovodu zlyhalo prepojenie rekonštruovaného potrubia s veľkými transportnými vodovodnými potrubiami," vysvetlil generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš. Spôsobilo to podľa neho veľký únik vody pod silným tlakom.

VIDEO (autor Jaroslav Galko):

Vodárenská spoločnosť avizuje, že v priebehu piatka bude obnovená dodávka vody do všetkých odberných miest. "V spolupráci so zhotoviteľom už pracuje na vyčistení ulice, aby bolo možné obnoviť dopravu," spresnila. V nasledujúcich dňoch bude podľa nej potrebné určiť presnú príčinu poruchy. Zároveň aj spôsob, ako zhotoviteľ obnoví stabilitu svahu poškodeného únikom vody.

Rozsah škôd ani ich výška nie sú v súčasnosti známe. "Presný sumár škôd v tejto chvíli ešte nie je známy, rovnako ani výška škôd," uviedla  hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.

VIDEO (autor Jaroslav Galko):

Pre haváriu vodovodu je naďalej v časti Starého Mesta obmedzená doprava. Na mieste šoférov usmerňuje polícia.

(tasr, ms)

Páčil sa vám článok?