FOTO: Komunitný domček v legendárnej Prügerke je otvorený, príďte sa pozrieť

20.11.2022

Zdroj: Marek Velček

Páčil sa vám článok?

Pred vyše rokom sprístupnili revitalizovanú Prüger-Wallnerovu záhradu, dlho skryté, no vzácne miesto v Horskom parku. Teraz už je pre ľudí prístupný aj komunitný domček.

"Som rád, že otvorený je už aj rekonštruovaný komunitný domček, ktorý môžete navštíviť každý deň v čase od 9:00 do 18:00. Nájdete v ňom verejné toalety, miesto na kávu či čaj, môžete sa tam zohriať, zahrať si spoločenské hry či prečítať (aj požičať) knihy zo staromestskej knižnice. V samotnej záhrade je čo obdivovať a je super, že komunitný domček je miestom, kde sa dá oddýchnuť aj obdivovať zároveň," uviedol na sociálnej sieti primátor mesta Matúš Vallo.

Domček môžete navštíviť každý deň v čase od 9:00 do 18:00.  "V domčeku nájdete hrací kútik pre deti, verejné toalety, ktoré sú veľmi dôležitou súčasťou kvalitných verejných priestorov a bude tu  príjemné miesto na posedenie, kde si počas prechádzky budete môcť oddýchnuť. Môžete sa tu schovať pred dažďom, zohriať sa, prezliecť zablatené dieťa, na slušnom mieste prebaliť bábätko, nakŕmiť ho, urobiť si kávu alebo čaj, zahrať si spoločenskú hru, požičať si knihu zo staromestskej knižnice, alebo si len tak posedieť v príjemnej spoločnosti na príjemnom mieste na terase či vo vnútri," priblížil budúci starosta Starého Mesta Matej Vagač.

FOTOGALÉRIA:

Páčil sa vám článok?