Desiatkam seniorov spríjemnili nedeľu Afroditky

9.8.2022
0

Zdroj: Jana Janků

Páčil sa vám článok?

Nedeľné popoludnie ako na koncert stvorené. Také bolo určite 7.augusta 2022 v Múzeu Jána Cikkera v Bratislave. Prostredie tohto miesta, predchnutého umením majstra, ktorý tam s manželkou žil až do svojej smrti, ozvláštnené originálnymi portrétmi, nábytkom či obrazmi, hudbe naozaj pasuje. Pocítila to aj päťdesiatka hostí, ktorých tvorili prevažne obyvatelia ružinovského i račianskeho Domova sociálnych služieb.

Krásne tóny na svojich nástrojoch vyludzovalo päť členiek dámskeho salónneho orchestra Afroditky. O zorganizovanie tohto kultúrneho podujatia sa postarali členky dámskeho charitatívneho klubu Soroptimist Club International Bratislava za finančnej podpory bratislavského magistrátu v rámci projektu My vám, vy nám.


Seniori boli nielen pozorní, ale aj aktívni poslucháči. Keď zaznela populárna pieseň Jaroslava Ježka o Ezopovi a Brabencovi, jeden z nich odrecitoval celý text, za čo si vyslúžil veľký potlesk. Nemenej potlesku sa ušlo melódiám zo známych muzikálov, ako sú West Side Story, Fantom opery, Evita a iné. A keď zaznela ústredná pieseň z o slávneho filmu Spievanie v daždi, to sa už aj nohy niektorých roztancovali po vzore stepujúceho hlavného hrdinu Gena Kellyho.

Seniorské duše v tomto prostredí v horúce augustové nedeľné popoludnie nesporne ožili a rozospievali sa. A o to v projekte My vám, vy nám, zameranom okrem kultúry aj na šport a vzdelávanie, nesporne ide. (jj)
Foto: Jana Janků

Zdroj: Jana Janků

​Dve spojené sály v Cikkerovom dome naplnili tentokrát seniori z ružinovského a račianskeho Domova sociálnych služieb.

Zdroj: Jana Janků

O krásnu hudbu sa postarali členky dámskeho salónneho orchestra Afroditky.

Zdroj: Jana Janků

​Kvety účinkujúcim odovzdala prezidentka Soroptimist Club International Bratislava Jana Markechová.

Zdroj: Jana Janků

(jj)

Páčil sa vám článok?