Zanedbaný priestor pod Mostom SNP už upravujú: Čo sa zmení za 33-tisíc eur?

6.5.2021

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

K zanedbaným kútom v našom meste, ktoré sa obnovujú v rámci programu Živé miesta, patrí aj verejný priestor vedľa zastávok Mosta SNP v bratislavskom Starom Meste. Podľa prvých informácií mali byť práce hotové do konca apríla, tak sme sa boli pozrieť na výsledok.

O plánoch na revitalizáciu tohto nevyužívaného priestoru nás podrobnejšie informovala Marcela Glevická z Metropolitného inštitútu Bratislavy ešte v polovici apríla s tým, že úpravy by mali byť hotové do konca mesiaca. Ako sme sa presvedčili, zatiaľ sa tu ešte stále pracuje – rastlinky v desiatkach kvetináčov boli dnes predpoludním pripravené na vysadenie, v plnom nasadení bol aj malý buldozér, ktorý vyrovnával zrejme budúcu zelenú plochu.

Podľa Glevickej dosiahne cena realizácie približne 33-tisíc eur. Za túto sumu majú zanedbanú plochu uprostred rušného dopravného trojuholníka v centre Bratislavy oživiť viaceré prvky zelene, pribudne aj mestský mobiliár a plochy, ktoré nemusia byť spevnené, nahradí trávnik, zámková dlažba sa zredukuje.

Zdroj: BSK

Pôvodný stav priestoru vedľa zastávok Mosta SNP.

Zdroj: ac

​Doteraz nevyužívaný priestor oživia viaceré prvky zelene.

Okrem trávnikov pribudnú aj trvalkové záhony a vizuálne atraktívne dreviny. Betónové kvádre sa očistia a doplnia o drevené prvky, aby slúžili ako lavičky, ktoré nám spríjemnia čakanie na  autobus. Ďalšou zmenou je rozšírenie sadovej jamy stromu pri schodisku z Mosta SNP a jeho následné nasvietenie v poslednej fáze projektu.

Zdroj: ac

​Konečne prišlo aj na výmenu rozbitej dlažby na terase mosta.

Pracuje sa tiež o pár metrov ďalej, a to na výmene rozbitej dlažby na terase Mosta SNP, ktorá bola v pláne ešte v rámci opráv mostových lávok. Predpokladaný termín ukončenia prác na terase bol na jeseň minulého roka. To sa síce nepodarilo, ale zdá sa, že dlažba bude už čoskoro kompletne vymenená.

(ac)

Páčil sa vám článok?