FOTO: Americké námestie je už rozkopané, začali s rekonštrukciou nedávno opravenej trate

6.5.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Na Americkom námestí v Bratislave je pár mesiacov od svojej rekonštrukcie električková trať opäť rozkopaná. Na novej dlažbe sa totiž objavili chyby. Električková traťje uzavretá od Floriánskeho námestia po Špitálsku. Takto by tomalo byť až do konca mája.

Električkovú trať tu rekonštruovali od septembra do decembra minulého roka .Staré betónové panely nahradila prírodná, štiepaná, žulová dlažbu. "Po traťovom telese však okrem električiek prechádzajú denne aj desiatky áut, ktoré dostali na jazdu cez daný úsek výnimku, a pod ktorých váhou sa dlažba začína narúšať. Hoci poškodenia nie sú ešte takmer viditeľné, o pár rokov by sa prejavili," uviedol dôvody opráv Dopravný podnik Bratislava na svojej stránke.

Vec nahlásili dodávateľovi stavby, ktorý na vlastné náklady vykonáva nápravu v rámci záručnej doby. Pod kamennú dlažbu namontuje betónové prepoje, ktoré vytvoria stabilnejší základ. Žulové kocky budú naviac vyplnené prírodnou škárovacou hmotou. Opravené budú aj šachty odvodňovacieho systému či zálievky koľajníc. "Žiadnu z týchto aktivít nebude DPB ani mesto financovať, všetky náklady ponesie dodávateľ stavby," uvádza DPB.

FOTOGALÉRIA:

Počas stavebných prác presmerovali električku linky číslo 3 na obchádzkovú trasu cez Krížnu, v rámci ktorej vynecháva zastávku Blumentál a namiesto toho obsluhuje zastávku Vazovova.

(ms)

Páčil sa vám článok?