FOTO: Požiar po výbuchu v byte v Starom Meste: Plamene sa rozšírili na dve poschodia, obyvateľov hasiči evakuovali

17.1.2020
0

Zdroj: TASR - Michal Svítok

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí hasiči momentálne zasahujú pri požiari bytu v Starom Meste na Bartókovej ulici (neďaleko Červeného kríža), ku ktorému došlo po výbuchu. Zisťujeme, aká bola príčina explózie.

"Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar vypukol po výbuchu v byte na prvom poschodí, pričom sa rozšíril aj na druhé poschodie. Na mieste udalosti zasahujú takmer tri desiatky hasičov zo všetkých bratislavských hasičských staníc. Hasiči momentálne pomáhajú s evakuáciou osôb z bytového domu a pracujú na lokalizácii požiaru," informovala nás Katarína Križanová z hasičského prezídia.

"Hasiči momentálne vykonávajú prieskum v jednotlivých bytoch bytového domu, či sa v nich nenachádzajú ďalšie osoby a naďalej pokračujú v lokalizácii požiaru. Následkom požiaru utrpelo zranenia 5 osôb (boli intoxikované splodinami horenia) a momentálne sa nachádzajú v opatere záchrannej zdravotnej služby," dodala.

Podľa informácií Bratislavských novín nebol príčinou výbuchu plyn. Pravdepodobne ho spôsobili výpary, ktoré vznikli pri práci domáceho kutila či dokonca modelára. Dva byty boli úplne zdevastované. 

Podľa portálu noviny.sk domáci niesol na balkón nejakú chemickú látku, ktorá  sa vyliala na zasvietený vianočný stromček a došlo k výbuchu. 

Na mieste bolo  byť 25 hasičov so šiestimi kusmi techniky.

FOTOGALÉRIA:

"Hasičom sa požiar podarilo krátko pred 13.00 hod. lokalizovať a naďalej pokračujú v jeho likvidácii. Na miesto udalosti smeruje expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z PTEÚ MV SR v Bratislave," informovala nás neskôr Križanová.

V súvislosti s požiarom ponúka pomoc aj starostka mestskej časti Staré Mesto Zuzana Aufrichtová. "Hovorila som s riaditeľkou ZŠ Hlboká, ktorá je pripravená poskytnúť priestory školy pre ľudí, ktorí sa kvôli následkom požiaru ocitnú bez strechy nad hlavou," uviedla.

"Sme pripravení všetkým poškodeným pomôcť aj v ďalších veciach, ktoré sú v kompetencii miestneho úradu," dodala starostka.
Situáciu ďalej monitoruje a poskytnutie pomoci od Starého Mesta koordinujú zamestnanci Referátu civilnej obrany Starého Mesta.

(ms)

Páčil sa vám článok?