V Horskom parku ožili strašidlá

2.11.2019
0

Zdroj: TASR – Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Horskom parku dnes ožili strašidlá. Počas pochodu lesom sa s nimi možno stretnúť na rôznych zastávkach, nakoniec sa s nimi odfotiť, prípadne si odniesť kus zombie oblečenia alebo čarovnú paličku tajomného čarodejníka.

Podujatie Strašidelný les organizovala skupina stredoškolákov niekoľko rokov pre svoju rodinu a známych. Začalo sa to ako darček pre jedného z nich. "Zavolal som niekoľko kamarátov, obliekli sme sa do strašidelných kostýmov a pripravili sme sa do akcie. Mama s mojím bratom a niekoľkými známymi sa vydali na cestu, kde sme ich už čakali my - strašidlá od výmyslu sveta," uviedol organizátor Christian.

Minulý rok oslovili dobrovoľníkov, vymysleli príbeh a rozhodli sa akciu pripraviť najmä pre deti i pre každého, kto sa rád bojí. Akciu podporilo viac ako 400 účastníkov. Tento rok je strašidiel ešte viac a organizátori v spolupráci s občianskym združením (OZ) Obchodná ulica a okolie (OUAO) chcú výťažok z podujatia venovať Horskému parku, ktorý označujú ako 'pľúca Bratislavy'.

"Obdivujeme aktivity súčasných správcov, že sa im darí celé roky udržiavať a rozvíjať toto územie a brániť tak zastavaniu územia. Veríme, že organizáciou ďalších ročníkov sa nám podarí vyzbierať dostatok peňazí a venovať ich priamo vylepšeniu, ktoré bude slúžiť pre Horský park," povedal riaditeľ OZ OUAO Davy Čajko.

(TASR)

Páčil sa vám článok?