Možno by ste neuhádli, kde je teraz zamestnaný bývalý starosta Starého Mesta Radoslav Števčík...

23.10.2019

Zdroj: FB R.S.

Páčil sa vám článok?

Od ostatných komunálnych volieb, ktoré boli v novembri 2018 uplynul už takmer rok a za ten čas sa určite zmenil život bývalým predstaviteľom mestskej a miestnej samosprávy na území Bratislavy. Kým napríklad osud bývalého primátora Iva Nesrovnala nie je verejnosti známy, tak starosta Starého Mesta Radoslav Števčík sa zamestnal na vysokej škole, kde kedysi študoval. Čo presne tam robí?

"Mnohí sa ma pýtajú, kde som sa stratil, čo robím? Ja sa veru nikdy nestratím, vždy si dokážem nájsť prácu, v ktorej nájdem zaľúbenie. Od 1. februára robím tajomníka mojej Alma Mater Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, kde mám na starosti prevádzku tejto najväčšej fakulty na Slovensku. O dva roky budeme oslavovať 100 rokov fakulty, budova na Gondovej ulici, kde fakulta sídli, má už 106 rokov. Snažíme sa odstraňovať z fakulty posledné nánosy bývalého režimu - čistíme chodby od nánosov linolea, tapacírované dvere meníme na pôvodné drevené kazetové, zjednocujeme mosadzné kľučky, repasujeme okná, obnovujeme pôvodné parkety skryté pod 40-ročnými kobercami či vrstvami plávajúcich podláh. Jednoducho vraciame tejto budove niekdajšiu krásu. Radikálne tiež riešime nakladanie s odpadmi, snažíme sa maximálne separovať papier a plasty, aby sme ušetrili peniaze, ale aj chránili životné prostredie. V podstate zlepšujeme pracovné podmienky učiteľov a študentov, aby sme aj kultiváciou pracovného prostredia prispeli k vyššej úrovni vysokého školstva a vedy na Slovensku," napísal včera na svoj oficiálny facebookový profil bývalý staromestský starosta Radoslav Števčík. 

Ten počas tohto roka zverejnil aj viacero sérií fotografií, na ktorých dokumentoval najnovšie reštauračné a rekonštrukčné aktivity na fakulte. Nájdete ich v našej galérii:

"Musím sa priznať, že ma to veľmi baví. Ako ma vždy bavila práca, ktorú som doteraz robil. Či už ako novinár, starosta, alebo teraz ako tajomník fakulty," dodal Števčík. 

Páčil sa vám článok?