Europoslankyňa Lucia Ďuriš - Nicholsonová sa vzdala mandátu v miestnom zastupiteľstve Bratislava - Staré Mesto

21.10.2019
Lucia Ďuriš Nicholsonová

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Lucia Ďuriš Nicholsonová nechce sedieť na dvoch stoličkách. Bývalá poslankyňa za SaS sa v máji stala poslankyňou Európskeho parlamentu, takže uvoľnila podpredsednícku stoličku v NR SR Martinovi Klusovi a najnovšie sa vzdala aj mandátu v miestnom zastupiteľstve Bratislava - Staré Mesto. Bude sa tak naplno venovať len práci v Bruseli...

"Tak, vyskúšala som si to a nejde to. Na dvoch stoličkách medzi Bruselom a BA Starým Mestom sa naozaj nedá sedieť. Všetkým mojim staromestským voličom, ktorí mi v ostatných komunálnych voľbách dali svoj hlas, veľmi pekne ďakujem. Je mi to veľmi ľúto, ale nemôžem predstierať, že moja funkcia v EP sa dá skĺbiť s prácou staromestkej poslankyne. Verím, že môj náhradník v zastupiteľstve bude robiť poctivú prácu," napísala na svoj facebookový profil Lucia Ďuriš Nicholsonová. Zverejnila na ňom aj kópiu listu, ktorý adresovala starostke Starého Mesta Zuzane Aufrichtovej. 

Zdroj: FB LĎN
 

Chceli sme vedieť od pani Lucie Ďuriš Nicholsonovej či bol problém v tom, že bol problém v tom, že kolidovali zasadnutia Európskeho parlamentu so zasadnutiami Miestneho zastupiteľstva v Starom Meste alebo jej nezostával čas na klasickú činnosť, ktorá sa očakáva od poslanca mestskej časti a napísala nám: "Samozrejme, že sa to nedá stíhať." Po zvolení za europoslankyňu sa vzdala poslaneckého mandátu v Národnej rade SR ako aj stoličky podpredsedníčky parlamentu, na ktorej ju nedávno nahradil jej stranícky kolega Martin Klus (SaS). 

(ars)   

Páčil sa vám článok?