FOTO: Aktivisti zrevitalizovali posledný originálny stožiar plynového osvetlenia Bratislavy

22.8.2019
0
Stĺp na Čapkovej

Zdroj: FB Bratislavské služby

Páčil sa vám článok?

Veľa vecí v našom hlavom meste, o ktoré sa nepostará samospráva, dávajú do poriadku aj samotní občania. Najnovším príkladom je posledný originálny stĺp ešte plynivého verejného osvetlenia, ktorý sa nachádza na Čapkovej ulici v bratislavskom Starom Meste.

"V spolupráci s pánom Duroškom zo Sokolovne, kolegom Andrejom a Filipom sme zrevitalizovali posledný originálny antický stožiar plynového osvetlenia Bratislavy na Čapkovej ulici. Nakoľko spolupráca s OSK (oddelenie správy komunikácií - poznámka red.) nášho magistrátu je nemožná a záujem o historické prvky osvetlenia žiadny, zakúpili sme tvarovo najpodobnejšie a cenovo pre nás najdostupnejšie svietidlo aké bývalo aj v Bratislave. Priviedli sme elektrinu, nainštalovali súmrakový snímač, očistili a natreli stožiar, prerobili zábradlie (vyrobili repliky stĺpikov, aby nebol stožiar za zábradlím) a opravili omietku na múriku," nformoval nás Martin Nýdr z iniciatívy Bratislavské služby.

"V pláne je ešte vyhotovenie infotabuľky. Veríme, že zrevitalizovaný stožiar poteší každého milovníka histórie a nejedného človeka so vzťahom k nášmu mestu," dodal Nýdr, ktorého možno poznáte vďaka jeho aktivitám v okolí Antolskej ulice.

FOTOGALÉRIA:

Niektoré oddelenia magistrátu zatiaľ fungujú po starom: Nedá sa, nepatrí nám, nesmieme...

Keď petržalský projekt Bez bariér za zdravím získal financie z Občianskeho rozpočtu mesta (rozhodujú o ňom obyvatelia), tešili sme sa, že sa konečne vyrieši roky absurdný stav a „cesta nikoho“ - Antolská konečne bude zaradená do komunikačného systému mesta a získa správcu. Bohužiaľ, tešili sme sa predčasne a nádej na zmenu zatiaľ neprináša ani nové vedenie magistrátu.

​(ms)

Páčil sa vám článok?