FOTO a VIDEO: Neprídete? Na Hlavnom námestí zažijete Ázijský víkend

3.8.2019
0
Ázijský víkend - vietnamské tanečníčky

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Na Hlavnom námestí v centre Bratislavy sa v piatok popoludní začal Ázijský víkend. Podujatie môžete navštíviť ešte i dnes od 17.00 h. Naozaj to stojí za to..

Ak vás láka ázijská kultúra, ale i kuchyňa, na Hlavnom námestí si naozaj prídete na svoje. Podujatie Ázijský víkend pripravilo mesto Bratislava a Bratislavské kultúrne a informačné stredisko v spolupráci s veľvyslanectvami Číny, Indie, Indonézie, Japonska, Južnej Kórei a Vietnamu.

Oficiálneho otváracieho ceremoniálu sa včera  zúčastnili veľvyslanci a diplomati z jednotlivých krajín. Návštevníci si mohli pozrieť stánky jednotlivých krajín, niečo sa dozvedieť, ale i ochutnať ich kuchyňu. Na hlavnom pódiu súčasne prebiehal kultúrny program. Hoci bolo námestie pomerne plné, naozaj nebola žiadna tlačenica. Mohli ste si pokojne sadnúť či pristaviť sa pri hociktorom stánku.

Podobný priebeh bude mať podujatie i dnes. 

FOTOGALÉRIA (piatok 2. augusta):

Dnešný program:

HLAVNÉ PÓDIUM

17:00 – Čína : Hudobné vystúpenie, Módna prehliadka v tradičnom odeve qipao 

18:00 – Japonsko : Bojové umenia – karate- Slovenský zväz karate – ŠŠK Bratislava

18:45 – Korea  : K-pop – spev a tanečné vystúpenie

19:15 – Indonézia : Indonézske tradičné tance , Indonézske bojové umenie s Javanese Gamelan  , Indonézska hudba – Angklung Orchester Indonézskej Ambasády + Javanese Gamelan

VEDLAJŠIE PÓDIUM

17:45 – Čína : tradičná čínska atramentová maľba

18:00 – Indonézia : Kuchárska šou

Aj tento rok  nechýbajú stánky jednotlivých veľvyslanectiev, ktoré ponúknu knihy, informačné materiály, ale aj ochutnávky tradičných jedál, či rôzne hry a súťaže.

(ms) 

Páčil sa vám článok?