Príliš dlho rozkopaná Poštová: V jamách sa už vyliahli malé vtáčatká

21.5.2019
0
Drozdy na Poštovej

Zdroj: FB SPP-distribúcia

Páčil sa vám článok?

Ak sa vám zdalo, že Poštová ulica v bratislavskom Starom Meste je rozkopaná na večnosť, nie ste jediní. Podobný názor zrejme zdieľajú aj drozdy, ktoré v jednej z jám už vychovávajú svoje mláďatá.

Na Poštovej ulici už od apríla pracujú plynári a termín ukončenia prác sa neustále odkladá. "Na Poštovej ulici realizujeme plánovanú rekonštrukciu plynovodov formou vťahovania nového potrubia do existujúceho. Z tohto dôvodu je nevyhnutné až dvojtýždňové prerušenie distribúcie zemného plynu do dotknutých odberných miest," informoval ešte na začiatku rozkopávok hovorca SPP distribúcia Milan Vanga. 

V priebehu prípravných prác sa však ukázalo, že jeden z domov na Obchodnej ulici je napojený na kotolňu na Námestí SNP. Tento fakt spôsobil ďalší odklad ukončenia prác, termín sa presunul na 25. máj. A najnovšie sa ukázalo, že ani ten nie je konečný. V jednej z jám sa už totiž stihli zahniezdiť drozdy, ktoré tu dokonca vychovávajú svoje mláďatá.

Zdroj: FB SPP - distribúcia

"Počas rekonštrukcie plynovodu na Poštovej ulici v Bratislave sa v jednej z jám zahniezdil drozd. Nakládol vajíčka a dnes sú z nich malé drozdy. Poradili sme sa s ornitológom a ochotne posunieme termín finálnej úpravy chodníka až po bezpečnom odlete mladých drozdov z ich hniezda. Pretože na prírode (nám) záleží!" informoval na sociálnej sieti podnik SPP distribúcia.

(ms)

Páčil sa vám článok?