FOTO: Ľudia z Gajovej majú obavy - na tomto chodníku im hrozí úraz!

19.5.2019

Zdroj: A.Č.

Páčil sa vám článok?

Chodník na Gajovej ulici pri Šafárikovom námestí je na pohľad v poriadku, keď sa však pozriete bližšie, zistíte, že od dokonalosti má ďaleko. Dôchodkyňa Anna, ktorá tu býva a ťažko chodí, sa bojí okolo „rozbitého“ úseku prechádzať. Na riziko nás upozornil aj jej sused, pán Ctibor.

„Opakovane som sa obrátila so žiadosťou o doriešenie nebezpečenstva chodníka na Gajovej 11, no bezvýsledne. Ako obyvateľka, ktorá je zdravotne ťažko postihnutá, nie som schopná bezpečne s opornou barlou prejsť bez ohrozenia a rizika úrazu, lebo korene stromov tak zdvihli výšku chodníka, že nie je možné prekonať tieto výškové rozdiely ani na vozíku pre zdravotne postihnutých, ani pre matky s detskými kočíkmi,“ napísala nám pani Anna.

​Na vlastné oči sme sa presvedčili, že rozrastajúce sa korene stromov nadvihli chodník na viacerých miestach a porušili dlažbu.

Zdroj: A.Č.

​„Nebezpečný je najmä v zime, keď napadne sneh a vyvýšené miesto nevidieť,“ upozornil nás pán Ctibor. Priznal, že on sám sa na chodníku potkol, hoci jeho stav dobre pozná. 

Kedy sa ľudia na Gajovej dočkajú opravy? „O situácii na Gajovej ulici vieme a sme v kontakte s obyvateľmi. Bohužiaľ, problém sa nedá vyriešiť jednoducho odstránením koreňov, keďže by to viedlo k zrúteniu stromov. Sú na to dva dendrologické posudky. Momentálne hľadáme spôsob, ako situáciu vyriešiť. Zatiaľ odporúčame obyvateľom použiť chodník na druhej strane komunikácie, ktorý je v dobrom stave,“ uviedol pre Bratislavské noviny hovorca Starého Mesta Matej Števove.

(ac)

Páčil sa vám článok?