FOTO a VIDEO: Poškodený Most SNP naháňa strach: Diery sú odokryté, hrozí úraz!

18.5.2019

Zdroj: A.Č.

Páčil sa vám článok?

Most SNP ponad Dunaj, ktorý ako architektonickú pýchu ukazujú sprievodcovia turistom, je deravý. Na západný chodník sa dnes nedostanete, pre opravu je tam zábrana, po druhej strane však bežne chodia ľudia. A práve tu sú dve nezakryté diery, cez ktoré vidieť na rieku aj cestu.

Po východnom chodníku, odkiaľ vidíte na Starý most, prechádzajú viacerí ľudia s rešpektom, pohľad na zaplátaný asfalt a skorodovanú konštrukciu nie je vôbec povzbudzujúci. Najviac však strašia diery na moste – menšia sa nachádza približne v strede lávky nad tečúcou riekou, väčšia nad cestou v časti, kde schádzate do centra mesta.

Zdroj: A.Č.

​Aj vlani sa na tejto lávke objavila diera, tú však už mesto stihlo dať opraviť. Zároveň ubezpečilo, že stav chodníka pravidelne monitoruje a prechod je bezpečný, korozívny úbytok plechov „nie je v takom rozsahu, že by to ohrozovalo chodcov“.

Zdroj: A.Č.

​Čitateľka Anna, ktorá po moste prechádzala tento piatok okolo obeda, nás však upozornila na riziko, ktoré tu číha. „Väčšia z dier bola ešte vo štvrtok prekrytá prenosným dopravným značením, aby sa jej chodec vyhol. Značenie však z večera na ráno zmizlo, takže reálne hrozí, že do odokrytej diery môže nohou zapadnúť nielen dieťa, ale aj dospelý,“ obáva sa. „Menšia diera nebola zabezpečená ani predtým, tá však takéto riziko nepredstavuje,“ dodala.

Zdroj: A.Č.

​Asi len málokto by sa cítil bezpečne pri prechádzaní nad takýmito dierami v lávke pre peších na Moste SNP...​

S opravou západného chodníka sa začalo vlani v septembri - kedy sa ukončí a príde na rad východný? „Ukončenie opravy lávky na západnej strane Mosta SNP (na strane Viedeň) by malo trvať  do konca tohto mesiaca. Lávka na druhej strane mosta, ktorá je v súčasnosti  otvorená pre verejnosť, sa bude sanovať a opravovať po objednaní prác u nášho zmluvného  dodávateľa. Predpokladáme, že práce sa začnú v letných mesiacoch,“ uviedol hovorca magistrátu Peter Bubla pre Bratislavské noviny.

Zdroj: A.Č.

"Zhodou okolností som dnes opäť išla cez Most SNP a všimla som si, že prenosné dopravné značenie, ktoré prekrývalo dieru na lávke, zmizlo celé (teda už aj ten podstavec). Neviem, či ho dalo odstrániť mesto s tým, že tam príde nové, teda nepoškodené dopravné značenie, alebo ho odniesol niekto z recesie či  zo zlomyseľnosti," napísala od redakcie Bratislavských novín, ale aj na Magistrát hlavného mesta SR - Bratislavy pani Anna.

Zdroj: A.Č.

​A na jej podnet opäť odpovedal Peter Bubla z oddelenia komunikácie a marketingu:  "Ďakujeme za vašu informáciu. Na jej základe sme na miesto vyslali náš dispečing, aby preveril situáciu a miesto na lávke opätovne prekryl dopravným značením. Žiaľ, situácie, kedy zmizne z miesta dopravné značenie alebo je poškodené v takej miere, že nedokáže plniť funkciu, evidujeme pomerne často. V každom prípade od júna plánujeme začať s opravou tejto strany lávky. Bude sa meniť nie len povrch, ale má byť komplet vymenená aj oceľová mostovka." Situáciu na nebezpečnom Moste SNP budeme aj naďalej monitorovať.

(ac)

Páčil sa vám článok?