FOTO: Nový Mliečak príliš dlho fungovať nevydržal – prečo ho vlastne zatvorili?

21.1.2019

Zdroj: FB Mliečak

Páčil sa vám článok?

Keď sa minulý rok otvoril na Poštovej ulici mliečny bar alias jedáleň Mliečak, tak to potešilo mnohých Bratislavčanov, ktorí už len s nostalgiou spomínali na ten pôvodný. Už niekoľko mesiacov je však prevádzka na Poštovej ulici zatvorená a najnovšie ju jej majiteľ chce odstúpiť nejakému inému záujemcovi. Prečo?

„Priatelia - ako ste si všimli, Mliečak máme už pár mesiacov zatvorený. Problém je, že naň nemáme čas. Stále si hovoríme, že dokončíme ešte jeden projekt a už sa do Mliečaku pustíme, ale takto to nebude nikdy... Preto ak by ste mali niekto záujem - ozvite sa mi prosím súkromnou správou a keďže Mliečak má plne vybavenú kuchyňu aj bar, tak sa dá otvoriť aj zajtra. Len treba ľudí. Vieme sa dohodnúť na rozumne nízkom odstupnom, pripadne aj na splátky. Ale dôležité je ,aby ho zobral niekto, kto sa tomu chce venovať naplno a projekt rozbehne. Ja na to nemám kapacitu a preto som sa rozhodol pre toto riešenie,“ napísal Jozef Bardik - majiteľ Mliečaku na jeho facebookovú stránku, pričom v ďalšom príspevku zároveň priznal, že má 20 prevádzok v troch krajinách a hoci mal v Mliečaku partnerov, ktorí to mali utiahnuť prevádzkovo, tak to popri svojich ďalších aktivitách neutiahli.

​Jednou z nich bola mladá podnikateľka Mia Kurucová, s ktorou sa Bratislavské noviny dnes skontaktovali, ale akurát potvrdila slová svojho bývalého kolegu. „Naozaj sme na to nemali čas. Stále sa však venujem svojej kaviarničke a projektom spojených so zvieratkami,“ povedala Mia, ktorá mala pred Mliečakom na Obchodnej ulici prevádzku s názvom Pomazánkovo, ale tá tiež už dlhšie nefunguje.

Oznam o rekonštrukcii Mliečaku visí na vchode prevádzky už od leta. „Pripravili sme rekonštrukciu kuchyne, aby sa nám zvýšila kapacita jedálne, ale aj tak potrebujete minimálne pol roka na to, aby sa vám nejaký gastro biznis rozbehol. Dva mesiace po tom ako sme Mliečak zatvorili, som v jednu nedeľu napočítal 64 ľudí, ktorí sa tam chceli ísť najesť, čo je z hľadiska potenciálu geniálne. Preto som ho doteraz držal dúfajúc, že ho zase otvorím. Ale sám na to kapacitu nenájdem. Preto som zvolil iné riešenie.“  

Zákazníci, ktorí si Mliečak aj za pár mesiacov existencie obľúbili, nie sú nadšení, že už nefunguje. Tešili sa aj na novú letnú terasu, ale zbytočne, keďže tá sa ani neotvorila. Snáď sa majiteľovi podarí dohodnúť sa na prevádzke jedálne s nejakým iným záujemcom, keďže tento typ stravovacieho zariadenia má potenciál a nemusel by takto smutne, ale hlavne veľmi predčasne skončiť.

​(ars)  

Páčil sa vám článok?