Advent na hrade v piatok pomôže zvieratám v núdzi

13.12.2018
0

Zdroj: FB Advent na hrade

Páčil sa vám článok?

Tohtoročný Advent na hrade zvýrazní charitatívny rozmer podujatia. Kancelária Národnej rady SR v tejto súvislosti pripomína, že v piatok (14. 12.) navštívia Advent na hrade zástupcovia Slobody zvierat s niekoľkými psíkmi, ktoré si budú môcť záujemcovia adoptovať.

Tohtoročný Advent na hrade zvýrazní charitatívny rozmer podujatia. Kancelária Národnej rady SR v tejto súvislosti pripomína, že v piatok (14. 12.) navštívia Advent na hrade zástupcovia Slobody zvierat s niekoľkými psíkmi, ktoré si budú môcť záujemcovia adoptovať.

Poukázali tiež na to, že v týchto dňoch je možné prispieť do zbierky potrebných vecí pre útulok Slobody zvierat, zbierka sa týka napríklad perín, diek či starých obojkov, ktoré pomôžu zvieratám nielen na Vianoce. Do konca tretieho adventného víkendu je aktívna aj zbierka teplého oblečenia pre ľudí v núdzi. "Návštevníci Adventu na hrade môžu priniesť a venovať teplé oblečenie, deky, čiapky či rukavice. Miesto zberu sa nachádza pri galérii na Západnej terase.

"Pozývame všetkých ľudí s dobrým srdcom, aby milým skutkom alebo venovaním veci, ktorú už možno nepotrebujú, uľahčili a spríjemnili osud nielen ľuďom, ale aj zvieratkám v núdzi. Verím, že uskutočnenie takéhoto dobrého skutku môže zahriať viac ako ten najlepší vianočný punč!" uviedol kancelár Národnej rady SR Daniel Guspan.

Podujatie Advent na hrade je otvorené každý deň v čase od 12.00 do 21.00 h až do stredy 19. decembra. Okrem stánkov s chutným občerstvením, vianočnými suvenírmi a sortimentom sú pre návštevníkov pripravené aj doplnkové aktivity. Tento rok sa k Adventu na hrade pripája aj Slovenské národné múzeum, ktoré bude počas nedieľ ponúkať zľavnené vstupné do súčasných expozícií.

(TASR)

Páčil sa vám článok?